Başlamadan önce: Bir maraton adamının diğer koşuculara tavsiyeleri

kamil şeker

New member
SBaşlangıç ve bitiş Planten un Blomen’de yapılacak, ancak Pazar günü Hamburg’un tamamı bir kez daha devasa bir koşu parkuruna dönüşecek. 37. kez 11.000 dayanıklılık koşucusu klasik 42.195 kilometreyi geçiyor. Christian Hägemann zamanın başlangıcından beri bizimle. Burada uzun süredir devam eden felsefesinden ve Pazar gününü rekor yılı olan 1995’tekinden neden muhtemelen iki kat daha uzun süreceğinden bahsediyor.

Christian Haegemann

Kaynak: özel

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: 1986’da Diego Maradona Meksika’da dünya şampiyonu oldu – hayatınızın ilk maratonunu koştunuz. Bu nasıl oldu?

Christian Haegemann: Bu kendiliğinden bir karardı. 23 yaşındaydım, kendimi formda hissediyordum ve sadece nasıl geçinebileceğimi görmek istiyordum. Sonunda üç saat 46 dakika sürdü – harika bir deneyim.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Ve böyle mi çalıştı? Özel bir hazırlık olmadan mı?

Hägemann: Doğru. Okulda spordan hep 15 puan alırdım, futbol ve masa tenisi oynamayı severdim ama pek koşucu değildim. Ancak 1987’de işler farklıydı. Bir tanıdığım dayanıklılık eğitimi üzerine diploma tezi yazıyordu ve bunun için iki konu arıyordu. Onlardan biri oldum ve koşumu yarım saat geliştirdim.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Birçok koşucu sihirli dört saatlik sınırı aşmak için mücadele ediyor. Görünüşe göre senin için çocuk oyuncağıymış.

Hägemann: Şöyle ifade edelim: Formdaydım, daha sonra Köln’deki Alman Spor Üniversitesi’nde okudum ve bu aşamada çok şey yaşadım. Ayrıca üç Ironmans tamamladım ve Berlin, Londra, New York ve Vancouver’da maraton koştum. En iyi zamanımı 1995’te belirledim. Bacaklarımda yaklaşık 1.500 kilometre antrenman yaparak Hamburg’da iki saat 57 dakika koştum.

ayrıca oku

Gesa Felicitas Krause, henüz hamileyken Trier'deki Yılbaşı Gecesi koşusuna katıldı

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Hırs nereden?

Hägemann: Koşan bir arkadaşım vardı ve birbirimizi motive ettik. 1995’te bilmek istedik. Neyin peşindeyiz? sınır nerede Sonunda maalesef 26. kilometrede bıraktı ve ben tek başıma mücadele ettim.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Pazar günü, her Hamburg maratonuna katılmış beş koşucudan birisiniz. Bu diziyle biraz gurur duyuyor musunuz?

Hägemann: HAYIR. gurur değil Ama dizi bana 1986’dan beri baharda hiç hasta olmadığımı kanıtlıyor. Ve ne kadar eğlendiğimi gösteriyor. Rota boyunca tanıdık yüzlerle karşılaşmaya devam etmek ve aynı zamanda kafanızı boşaltmak güzel. Önce düşünceleriniz düzene giriyor ve bir noktada o meşhur akışa kapılıyorsunuz.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Çok övülen “iç piç”i gerçekten tanıyor musunuz? Acı çektiğinde konuşan ve “Kes şunu! Biraz dinlen!”?

Hägemann: Dürüst olmak gerekirse, son yıllarda onu giderek daha sık görüyorum. Şimdi 60 yaşındayım ve tabii ki 25 kilometre sonra bacaklarımda bir şey hissediyorum. Ama vazgeçmek benim için hala bir seçenek değil. Bilirsin, bir kez vazgeçtiğinde, bir dahaki sefere vazgeçmek daha kolaydır. Bu kötü anlaşmaya karışmamalısın bile.

ayrıca oku

Spor nabzı kalıcı olarak düşürür - bu psişeye yardımcı olur

Panik ataklara karşı egzersiz

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Diğer insanlara, örneğin arkadaşlarınız ve aileniz gibi, yol boyunca koşmaları için ilham verdiniz mi?

Hägemann: 2017 yılında o zamanki partnerim ile başladım. Gerçekten bir maraton koşmak istiyordu ve ben onunla ilgilendim. Oldukça iyi gitti ve yaklaşık dört buçuk saat sonra kırmızı halıyı ve bitiş çizgisini birlikte geçtik. O vesileyle ona karım olmak isteyip istemediğini sordum ve 2018 yazında gerçekten evlendik.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Ve o zamandan beri birlikte maraton mu koşuyorsunuz?

Hägemann: HAYIR. Bir tanesi onun için yeterliydi. Ancak Maren Pazar günü yarı maraton koşuyor. Bunu kolayca başarıyor ve beni bitiş çizgisinde yeni duş almış olarak karşılama avantajına sahip. Özellikle Eylül ayındaki korkunç bir bisiklet kazasından sonra hazırlanmak için neredeyse hiç zamanım olmadığı için, bu yıl ilk kez yaklaşık altı saate ihtiyacım olacağından şüpheleniyorum.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Kulağa hoş gelmiyor…

Hägemann: Aptalca bir Cyclassics olayıydı. Bahrain Victorious profesyonel takımına rastladığımda başlangıca doğru ilerliyordum. Adamlara yetiştim ama birden öndeki adam sert fren yaptı. Diğer şeylerin yanı sıra gidonun üzerinden geçtim ve bir kaburga kemiğimi kırdım. Bu arada, bunun benim zihniyetimle ve hevesimle de ilgisi var. Sadece yaşımı kabul etmiyorum ve bazen sonsuza kadar 30 yaşındaymışım gibi davranıyorum.

ayrıca oku

Uta Pippig,

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Yani çok daha fazla maraton koşma ihtimalin yüksek, değil mi?

Hägemann: Asla bilemezsin. Kendimi bir sağlık sporcusu olarak tanımlıyorum ve vücudumun hala yapmak istediği kadarını yapıyorum. On yıl önce koşu saatimden ve kalp atış hızı monitörümden vazgeçtim. O zamandan beri hissederek gidiyorum. Hiçbir saat hızımı belirlemez, sadece ayaklarım. Mantıken zamanım yavaşlıyor, ama bu kesinlikle iyi çünkü hedefim 75 olmak ve bir maraton dünya şampiyonasında yarışmak değil. Benim felsefem: Aşırılıklardan uzak dur, sana iyi gelen şeyi yap.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Pazar günü koşudan sonra evde ayaklarınızı uzattığınızda kendinizi mutlu hissediyor musunuz?

Hägemann: Yorgun ve mutlu. Hedefler belirlemeye devam etmenin ve ardından tutarlı bir şekilde onlara ulaşmanın inanılmaz derecede önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece Alster’de koşmak benim için yeterli olmaz. Bir şeye doğru koşmak istiyorum, bu yüzden Pazartesi veya Salı günü Hamburg Maratonu 2024’e tekrar kayıt olabilmem güzel.

ayrıca oku

Barfiks çekmenin üstün disiplini - vücudum sadece birkaç hafta içinde böyle değişti

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Yorgun kemikler hala ağrıyor.

Hägemann: Olabilir. Ancak üst üste 30. katılımdan bu yana, organizatör bana ömür boyu başlama hakkı verdi. Bu yüzden bir e-posta alacağım ve gelecek yıl yine orada olacağımı onaylayacağım.

PAZAR GÜNÜ DÜNYA: Şimdiye kadar bana söylediğin her şey, bir maraton bir çocuğun doğum günü partisi olacakmış gibi geliyor. Hiç bir aksilik oldu mu? Hiç bileğini burkmadın mı?

Hägemann: HAYIR. Aslında 36 maratonu hep iyi geçtim. Sadece bir kez, sanırım 1998’di, koşum neredeyse kelimenin tam anlamıyla kontrolden çıktı. Gastrointestinal problemlerle başladım ve beş kilometre sonra kendimi son derece mütevazı hissettim. Bir arkadaşım beni fark etti ve ilgilendi. Psikolojik ve beslenme açısından. Bir şekilde kendimi pist boyunca sürükledim ve bittiğinde çok mutlu oldum. Ama aksi takdirde? TOI Toi Toi! Benim için çalışıyor.

ayrıca oku

Emekli öğretmenler mültecilere yardım ediyor