Berlin: “Neden? Neden bu çocuk?” diye yakınır anne.

kamil şeker

New member
suç Beş yaşında ölü

“Neden? Neden bu çocuk?” diye yakınır anne.

Durum: 16:48| Okuma süresi: 4 dakika

Müşterek davacı (r), Moabit Ceza Mahkemesi'nin mahkeme salonunda

Müşterek davacı (r), Moabit Ceza Mahkemesi’nin mahkeme salonunda

Kaynak: dpa/Paul Zinken

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

Bir kız, Berlin parkındaki oyun alanından kaybolur. Beş yaşındaki çocuk, hummalı bir aramanın ardından çalıların arasında cansız halde bulunur. Annenin ailesinden bir arkadaş şimdi sanık olarak mahkemede annenin karşısında oturuyor.

GSiyahlar giyinmiş ve siyah bir başörtüsü takmış olan 25 yaşındaki genç, hakim masasının önünde oturuyor. Kısmen gözyaşları içinde beş yaşındaki kızının öldürüldüğü günü anlatıyor. Sanık yönüne bakarak, “Neden? Neden bu çocuk? Neden o? Sana hiç kötü bir şey yaptım mı?” Solundaki koyu saçlı genç adam hareketsiz duruyor. Berlin savcısı onu adam öldürmekle suçluyor. 20 yaşındaki kadının 21 Şubat’ta Bürgerpark Pankow’da kadının kızını yedi yerinden bıçakladığı söyleniyor. Kız hastanede öldü.

Suçun nedeni belli değil. Ve şimdilik bu şekilde kalacak. Sanık iddialarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. 20 yaşındaki çocuğun Salı günü Berlin bölge mahkemesi önündeki duruşmanın başında huysuz bir sesle açıkladığı gibi, mahkemede ifade vermek de istemiyor. Bu nedenle, başkan yargıç Uwe Nötzel’in bulunduğu gençlik odası ikinci dereceden bir süreçle ilgili.

ayrıca oku

Yoldan geçenlere saldırı sonrası sürecin başlaması

Mahkeme, 10 Kasım’a kadar toplam 16 günlük duruşma planladı. Kısa iddianamede 25 tanık yer alıyor. Öldürülen çocuğun annesi mahkemede, “Neden cinayetle değil de adam öldürmeyle suçlandığını anlamıyorum,” dedi ve duruşma gözlemcilerinin de şüpheli göründüğüne değindi. Şimdiye kadar, savcılık bunu esas olarak belirsiz saikle gerekçelendirdi. Müdahil avukat Rüdiger Portius, sürecin kenarlarında, belki de bu konuda son sözün henüz söylenmediğini söyledi. Savunma avukatlarından biri bunun yasal bir sorun olduğunu söyledi.

“Bizi yoldan çıkardı”

Sanık, kayıp kızın bir çalılıkta ölü bulunmasının ardından suçun işlendiği gün tutuklandı. O zamandan beri Türk kökenli genç adam gözaltında. İddianameye göre 20 yaşındaki Alman ve Türk vatandaşlığına sahip. Kendisi mahkemede sadece Alman olduğunu söyledi.

Aramaya yardım ediyormuş gibi davrandığını, annenin mahkemede ağladığını anlattı. “Bizi yanılttı. Onu bulmamızı istemedi” dedi gözyaşları içinde. 25 yaşındaki çaresiz görünüyor, kendini suçluyor. Olaydan birkaç gün önce sanığın çamaşırlarını yıkamaya gittiğinde, sanığın ceketinde bir mutfak bıçağı buldu. “Onu ondan alabilirdim. Her salağın bıçak taşıdığını düşündüm.” Geriye dönüp baktığında, çocukları ona emanet etmenin bir hata olduğunu söyledi.

ayrıca oku

Bir oyuncak ayı bir taşın üzerinde yatıyor.  Bir tripod üzerinde uzun pozlama çekimi.

25 yaşındaki zanlı, kendi ifadesine göre zanlıyı ilkokuldan beri tanıyor. Ayrıca bu arada Kuzey Ren-Vestfalya’da yaşadığı için uzun süre görüşmediler. Ancak 2022 yazında Berlin’e döndüğünden beri onunla çok ilgilendi.

Kimliği belirsiz kişiler Pankow Vatandaş Parkı'na çiçek bırakmıştı.  5 yaşındaki çocuk orada öldürüldü

Kimliği belirsiz kişiler Pankow Vatandaş Parkı’na çiçek bırakmıştı. 5 yaşındaki çocuk orada öldürüldü

Kaynak: dpa/Paul Zinken

Evde sorunları vardı ve ona sığındı. Tamamen çökmemesi için ona yardım etti. Onun için üzüldü. “Bana abla dedi” dedi. Dört çocuğuyla, genellikle oyuncak bebeklerle oynadı. Ona teyze diyeceklerdi. Anne, “Ben onun gey olduğunu sanıyordum” dedi.

Diğer suçlar da sürece dahil oluyor

Suçun işlendiği gün bile ikizlere ve iki kıza birkaç kez tek başına baktı. Bürgerpark yakınlarındaki bir oyun alanında kardeşleriyle kalırken, annesi yakındaki apartmanda yemek pişirmek istedi. Daha sonra beş yaşındaki çocuğun ortadan kaybolduğu kendisine bildirildi. Görgü tanıkları, adamın tuvalete gitmesi gerektiği için çocukla birlikte oradan ayrıldığını söyledi. Bir süre sonra tek başına geri geldi.

Ergen bir meslek öğrenmemiştir ve halihazırda ceza hukuku kapsamında yakalanmıştır. Duruşma ayrıca saldırı, teşhirci eylemler ve vur-kaç dahil olmak üzere 2021’deki diğer suçları da ele alıyor.

ayrıca oku

Ayleen A. († 14) ve cesedinin bulunduğu yer, Hessen'deki Teufelsee

Duruşmaya bu Perşembe günü devam edilecek. O zaman öldürülen kızın Kuzey Ren-Vestfalya’da yaşayan bir teyzesi tanık olarak dinlenmeli.