kamil şeker
New member
Fikir Stemberg’in Aşçılık Okulu, Bölüm 89
Brüksel lahanasından korkmayın – korkunç sebzeyi lezzetli bir güvece nasıl dönüştürebilirsiniz?
16:37 itibariyle| Okuma süresi: 3 dakika
Yazan: Sascha ve Walter Stemberg
Sascha (solda) ve Walter Stemberg, Bergisches Land’deki Velbert’te “Haus Stemberg” yıldızlı restoranı işletiyor
Kaynak: lacaosa/Moment RF/Getty Images; Sasha Perrone
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Welt.de’de yemek pişirmenin temelleri hakkında birlikte yazıyorlar. Bu sefer tartışmalı bir sebze klasiğini alıp sadece birkaç malzemeyle lezzetli bir yemeğe dönüştürüyorlar.
Quiz soru: Hangi lahana nefret edildiği kadar seviliyor? Açıkça: Brüksel lahanası. Bizi her zaman şaşırtan bir gerçek, çünkü Brüksel lahanası (ilk kez 15. yüzyılda Belçika’da görüldüğü söylendiğinden Brüksel lahanası olarak da anılır) çok yönlü bir sebzedir.
Bir örnek: Geçen yaz üç hafta boyunca karavanımızla Kanada’yı dolaştığımızda neredeyse her menüde “Brüksel Kraut”u keşfettik: kızarmış, acı soslu veya limonlu mayonezli. Mükemmel bir meze. Bu ülkede Brüksel lahanasını hazırlama yöntemleri oldukça sınırlıdır ve aslında yalnızca kışın ağır yemeklerin (rosto, kaz, ördek veya dana rostoları) klasik bir tamamlayıcısı olarak bilinir.
Stemberg’den daha fazla tarif
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 90
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 88
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 85
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 87
Sapı kesin, puan alın
Daha sonra, iyi bir parça tereyağını kaplamalı bir tavada köpürene kadar ısıtın, delikli bir kepçe kullanarak lahana başlarını tencereden tereyağına aktarın ve üzerini yağlayın. Son olarak tuz ve hindistan ceviziyle tatlandırın; bu, Brüksel lahanasını hazırlamanın en kolay yoludur. Saf ve lezzetli.
Aşağıdaki yemek biraz daha karmaşıktır: Salsiccia, burrata ve limonlu Brüksel lahanalı güveç. Bunun için ihtiyacınız olan: 500 gram Brüksel lahanası, temizlenmiş, önceden pişirilmiş ve ikiye bölünmüş. 200 gram burrata. İsmini bilmiyorsanız Burrata, İtalyan inek sütünden yapılan krem peynirdir. Ayrıca ihtiyacınız olacak: 200 gram Salsiccia. Bağırsaklardan soyulmuş olduğundan sadece saf et lütfen. 80 gram kurutulmuş domates, şeritler halinde kesilmiş. Zeytin yağı. Bir bütün limonun suyu ve kabuğu rendesi. Bir miktar balzamik sirke, tercihen çok eski, çok koyu bir sirke. Tuz, karabiber, 60 gram kavrulmuş çam fıstığı ve iki diş ince kıyılmış sarımsak.
ayrıca oku
Ve başlıyoruz: Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve sarımsakları renksiz olana kadar soteleyin. Salsiccia’yı ekleyin ve orta ateşte kızartın. Tencereyi ocaktan alın, bir pişirme kabı hazırlayın ve fırını 160 dereceye kadar üst ve alt ısıda önceden ısıtın. Burrata hariç tüm malzemeleri salsiccia karışımıyla karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve pişirme kabına dağıtın. Peynirden küçük parçalar koparın ve üstüne akmasını sağlayın. Güveci 25 dakika fırına koyun. Tamamlamak.
Hem garnitür hem de ana yemek olarak mükemmel. Vejetaryen mi tercih edersiniz? Daha sonra sosisleri güneşte kurutulmuş domateslerle değiştirin.
Salsiccia, burrata ve limonlu Brüksel lahanası güveç için malzemeler
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Brüksel lahanasından korkmayın – korkunç sebzeyi lezzetli bir güvece nasıl dönüştürebilirsiniz?
16:37 itibariyle| Okuma süresi: 3 dakika
Yazan: Sascha ve Walter Stemberg
Sascha (solda) ve Walter Stemberg, Bergisches Land’deki Velbert’te “Haus Stemberg” yıldızlı restoranı işletiyor
Kaynak: lacaosa/Moment RF/Getty Images; Sasha Perrone
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Welt.de’de yemek pişirmenin temelleri hakkında birlikte yazıyorlar. Bu sefer tartışmalı bir sebze klasiğini alıp sadece birkaç malzemeyle lezzetli bir yemeğe dönüştürüyorlar.
Quiz soru: Hangi lahana nefret edildiği kadar seviliyor? Açıkça: Brüksel lahanası. Bizi her zaman şaşırtan bir gerçek, çünkü Brüksel lahanası (ilk kez 15. yüzyılda Belçika’da görüldüğü söylendiğinden Brüksel lahanası olarak da anılır) çok yönlü bir sebzedir.
Bir örnek: Geçen yaz üç hafta boyunca karavanımızla Kanada’yı dolaştığımızda neredeyse her menüde “Brüksel Kraut”u keşfettik: kızarmış, acı soslu veya limonlu mayonezli. Mükemmel bir meze. Bu ülkede Brüksel lahanasını hazırlama yöntemleri oldukça sınırlıdır ve aslında yalnızca kışın ağır yemeklerin (rosto, kaz, ördek veya dana rostoları) klasik bir tamamlayıcısı olarak bilinir.
Stemberg’den daha fazla tarif
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 90
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 88
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 85
Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 87
Sapı kesin, puan alın
Daha sonra, iyi bir parça tereyağını kaplamalı bir tavada köpürene kadar ısıtın, delikli bir kepçe kullanarak lahana başlarını tencereden tereyağına aktarın ve üzerini yağlayın. Son olarak tuz ve hindistan ceviziyle tatlandırın; bu, Brüksel lahanasını hazırlamanın en kolay yoludur. Saf ve lezzetli.
Aşağıdaki yemek biraz daha karmaşıktır: Salsiccia, burrata ve limonlu Brüksel lahanalı güveç. Bunun için ihtiyacınız olan: 500 gram Brüksel lahanası, temizlenmiş, önceden pişirilmiş ve ikiye bölünmüş. 200 gram burrata. İsmini bilmiyorsanız Burrata, İtalyan inek sütünden yapılan krem peynirdir. Ayrıca ihtiyacınız olacak: 200 gram Salsiccia. Bağırsaklardan soyulmuş olduğundan sadece saf et lütfen. 80 gram kurutulmuş domates, şeritler halinde kesilmiş. Zeytin yağı. Bir bütün limonun suyu ve kabuğu rendesi. Bir miktar balzamik sirke, tercihen çok eski, çok koyu bir sirke. Tuz, karabiber, 60 gram kavrulmuş çam fıstığı ve iki diş ince kıyılmış sarımsak.
ayrıca oku
Ve başlıyoruz: Zeytinyağını bir tencerede ısıtın ve sarımsakları renksiz olana kadar soteleyin. Salsiccia’yı ekleyin ve orta ateşte kızartın. Tencereyi ocaktan alın, bir pişirme kabı hazırlayın ve fırını 160 dereceye kadar üst ve alt ısıda önceden ısıtın. Burrata hariç tüm malzemeleri salsiccia karışımıyla karıştırın, tuz ve karabiberle tatlandırın ve pişirme kabına dağıtın. Peynirden küçük parçalar koparın ve üstüne akmasını sağlayın. Güveci 25 dakika fırına koyun. Tamamlamak.
Hem garnitür hem de ana yemek olarak mükemmel. Vejetaryen mi tercih edersiniz? Daha sonra sosisleri güneşte kurutulmuş domateslerle değiştirin.
Salsiccia, burrata ve limonlu Brüksel lahanası güveç için malzemeler
- 500 gram Brüksel lahanası, temizlenmiş, önceden pişirilmiş ve ikiye bölünmüş
- 200 gram burrata
- 200 gram Salsiccia (bağırsaklarından soyulmuş saf et)
- 80 gram kurutulmuş domates, şeritler halinde kesilmiş
- zeytin yağı
- Bir bütün limonun suyu ve kabuğu rendesi
- Balzamik sirke (çok eski, çok kalın)
- Tuz
- biber
- 60 gram kavrulmuş çam fıstığı
- İki diş ince kıyılmış sarımsak
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.