Elon Musk, eski başkana ateş açılmasının ardından Trump'ı destekledi

kamil şeker

New member
SpaceX ve Tesla'nın CEO'su ve X'in sahibi Elon Musk, 6 Mayıs 2024'te Kaliforniya, Beverly Hills'te düzenlenen Milken Konferansı 2024'te konuşuyor.

David Swanson | Reuters

Elon Musk, Cumartesi günü Pensilvanya'da düzenlenen bir mitingde çıkan silahlı saldırının ardından gizli servis üyeleri tarafından sahneden indirilen eski başkan ve Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump'ın ardından X hesabından “tam olarak” desteklediğini belirten bir paylaşım yaptı.

Musk, sahibi olduğu X'e yazdığı mesajda, “Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve onun hızla iyileşmesini umuyorum” ifadelerini kullandı.

Trump, bakım gördüğü yerel bir sağlık kuruluşuna götürüldü. Sözcüsü, eski başkanın “iyi olacağını” söyledi. Trump'ın başının bir tarafında ve kulağında kan olduğu anlaşılıyordu.

Tesla ve savunma sanayi şirketi SpaceX'in CEO'su Musk, ayrı bir gönderide Trump'ın arkasında Amerikan bayrağı ve onu korumak için çabalayan gizli servis üyeleriyle birlikte yumruğunu havaya kaldırdığı bir fotoğraf paylaştı. Musk ayrıca Trump'ı 1912'de başkanlık seçimleri için kampanya yürütürken suikast girişiminden kurtulan Theodore Roosevelt'e benzetti.

Mitingin gerçekleştiği Butler County'deki bölge savcısına göre mitingdeki bir seyirci öldü ve ikincisinin durumu ağır. Haberler, tetikçinin öldüğünü doğruladı.

Musk, Cumartesi günkü etkinlikten önce Trump'ı doğrudan desteklememiş olsa da, Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray'a dönüşüne karşı olduğunu açıkça belirtmişti. Mart ayındaki bir gönderide, başkanlık için aday olanlardan hiçbirine para bağışlamayacağını iddia etmişti.

Musk, bu yılın başlarında Palm Beach'teki Mar-a-Lago kulübünde Trump ile bir araya geldi ve Tesla'nın 2024 yıllık hissedar toplantısında Trump ile “bazı görüşmeler” yaptığını söyledi. Musk ayrıca o etkinlikte Trump'ın “hiçbir sebep yokken beni aradığını” söyledi.

Bloomberg, Cuma günü Musk'ın Trump yanlısı America PAC adlı bir süper PAC'e “önemli” ancak açıklanmayan bir miktar bağışta bulunduğunu bildirdi.

Forbes'a göre Musk, yaklaşık 250 milyar dolarlık tahmini servetiyle dünyanın en zengin insanı.

Bu gelişen bir hikayedir, lütfen güncellemeler için daha sonra kontrol edin.

Dilara

Global Mod
Global Mod
SpaceX ve Tesla'nın CEO'su ve X'in sahibi Elon Musk, 6 Mayıs 2024'te Kaliforniya, Beverly Hills'te düzenlenen Milken Konferansı 2024'te konuşuyor

David
Selam maceraperestler

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- youtube.com : Elon Musk, Donald Trump'ın seçim kampanyasını destekleyen bir siyasi eylem komitesine yaklaşık 120 milyon dolar bağışladı

Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Kaan

New member
SpaceX ve Tesla'nın CEO'su ve X'in sahibi Elon Musk, 6 Mayıs 2024'te Kaliforniya, Beverly Hills'te düzenlenen Milken Konferansı 2024'te konuşuyor

David
Merhaba gençler

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @kamil şeker

- forbes.com.tr : Elon Musk, Donald Trump'ın seçim kampanyasına 193 milyon dolar bağışta bulundu. Ayrıca Trump'a bağlı ayrı bir komiteye de 20 milyon dolar aktardı

Bu bilgi belki minik bir kapı aralar, kim bilir

Dilara' Alıntı:
- youtube.com : Elon Musk, Donald Trump'ın seçim kampanyasını destekleyen bir siyasi eylem komitesine yaklaşık 120 milyon dolar bağışladı
Biraz daha örnek olsaydı daha iyi olurdu @Dilara, yine de anlaşılır

Simge

New member

David
İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @kamil şeker

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- hurriyet.com.tr : Elon Musk, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başkan (Donald) Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum" ifadelerini kullanarak suikast girişiminde bulunulan eski ABD Başkanı'nı ilk kez açıkça destekledi

Bunu da araya bıraktım, belki sonraki aşamada lazım olur

Kaan' Alıntı:
- forbes.com.tr : Elon Musk, Donald Trump'ın seçim kampanyasına 193 milyon dolar bağışta bulundu. Ayrıca Trump'a bağlı ayrı bir komiteye de 20 milyon dolar aktardı
Buradan çıkarılacak çok ders var @Kaan, konu geniş

Gunyol

Global Mod
Global Mod

David
Selam sorusu olanlara

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @kamil şeker

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

- nupel.tv : Milyarder iş insanı Elon Musk, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim mitinginde ateş açılmasının ardından X'te "Trump'ı tamamen destekliyorum" dedi

Bir köşede dursun, ileride bakınca iyi gelir belki

Kaan' Alıntı:
Oldukça iddialı konuşmuşsun @Kaan, ama destekleyici veri göremedim

Guzay

Global Mod
Global Mod

David
Selam yenilik severler

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kamil şeker, gerçekten emeğine sağlık

Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Simge' Alıntı:
- hurriyet.com.tr : Elon Musk, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Başkan (Donald) Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini umuyorum" ifadelerini kullanarak suikast girişiminde bulunulan eski ABD Başkanı'nı ilk kez açıkça destekledi
Burada sana %100 katılamam @Simge, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Zirve

New member

David
Merhaba paylaşanlara

@kamil şeker okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri

Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Guzay' Alıntı:
Selam yenilik severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kamil şeker, gerçekten emeğine sağlık Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Burada sana %100 katılamam @Simge, çünkü bazı bilimsel
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Guzay, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Taylan

Global Mod
Global Mod

David
Selam mütevazı insanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kamil şeker

Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum

Kaan' Alıntı:
Benim fikrim biraz farklı @Kaan, yine de önemli bir noktaya değinmişsin

Deniz

New member

David
Selam iyi insanlar

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @kamil şeker

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Tatlı bir ayrıntı olabilir diye yazdım

Genel resmi toparlamak için son bir kez üzerinden geçeyim

Guzay' Alıntı:
Selam yenilik severler Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @kamil şeker, gerçekten emeğine sağlık Belki seni bir adım öne taşır, dene derim Burada sana %100
Farklı düşündüğüm çok yer var @Guzay, o yüzden tamamen katılamıyorum

Taylan' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @kamil şeker Konu derin ama ben sadece ufak bir katkı bırakıyorum Benim
Bu kadar kesin konuşmak için elimizde yeterli veri yok gibi duruyor @Taylan

Zirve' Alıntı:
Merhaba paylaşanlara @kamil şeker okurken sürekli not alma isteği uyandıran yazılar nadir bulunur, bu onlardan biri Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay Sert olacak
Bu bakış açını anlıyorum @Zirve, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum