Elon Musk tanıtıyor ve X'te Almanya için Alternatif adayını ağırlıyor

kamil şeker

New member
Elon Musk, sosyal ağı X'i Almanya'nın AfD olarak bilinen aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisini tanıtmak için kullandı ve Perşembe günü 23 Şubat'taki genel seçimler öncesinde şansölye adayı parti lideri Alice Weidel ile canlı bir tartışmaya ev sahipliği yaptı.

CEO'su Musk, “İnsanların AfD'ye oy vermesini gerçekten şiddetle tavsiye ediyorum” dedi. Tesla'nın ve SpaceX'teki X'teki görevine ek olarak, görüşmenin yaklaşık yarım saat sürdüğünü söyledi. “Bu benim güçlü tavsiyemdir.”

AfD, Alman iç istihbarat servisleri tarafından “şüpheli aşırılıkçı örgüt” olarak sınıflandırıldı. Partinin platformu, katı iltica yasaları, toplu sınır dışı etmeler, Almanya'daki sosyal ve sosyal destekte kesintiler ve içten yanmalı motorlu araçlara yönelik kısıtlamaların tersine çevrilmesi yönünde çağrıda bulunuyor.

Avrupa Birliği'nin iç pazardan sorumlu eski komiseri Thierry Breton, 4 Ocak'ta X'te Weidel'e yönelik bir gönderide şunları söyledi: “AB'de faaliyet göstermeye yetkili sistemik platformların doğru kullanımıyla ilgilenen bir Avrupa vatandaşı olarak… özellikle de Seçim zamanlarında yasadışı veya uygunsuz davranışlara karşı demokratik kurallarımız nedeniyle, X hakkında canlı bir tartışmanın AfD ve Weidel'e “rakiplerinize karşı önemli ve değerli bir avantaj” sağlayacağını hatırlatmanın çok önemli olduğuna inanıyorum.

Alman yayın kuruluşu DW'nin haberine göre AfD, halk desteğinin yaklaşık %20'sini toplamış olsa da, diğer partilerin çoğu onunla çalışmama sözü verdiği için partinin bir koalisyon hükümetinin parçası olması pek olası değil.

AfD daha önce Tesla'nın elektrikli araç fabrikasının Berlin dışında inşa edilmesini kısmen fabrikanın Alman vatandaşı olmayan insanlara iş sağlayacağı gerekçesiyle protesto etmişti.

Musk'ın daha önce AfD'yi desteklemesi, partiyi öven tweetler ve bir Alman gazetesindeki başyazı da dahil olmak üzere Avrupalı hükümet yetkililerini kızdırmıştı. Dünyanın en zengin insanı olan Musk, aynı zamanda Birleşik Krallık'ta aşırı sağcı ve düzen karşıtı adayları ve davaları da destekledi.

Haberler'in daha önce bildirdiğine göre Fransa, Almanya, Norveç, İspanya ve Birleşik Krallık'taki siyasi liderler onun nüfuzunu kınamış ve Musk'ın kendi ülkelerindeki seçimlere karışmaması gerektiği konusunda uyarmıştı.

Kasım ayındaki seçimlerde Başkan seçilen Donald Trump'ın en büyük destekçilerinden biri olan Musk, daha önce X hakkında canlı yayınlanan bir tartışmada Trump'ı tanıtmıştı. Bundan önce, Cumhuriyetçi Parti'de Trump'a yenilen Florida Valisi Ron DeSantis ile bir sohbete ev sahipliği yapmıştı. öncelik.

Perşembe günkü görüşme sırasında Weidel, Musk'a Trump'ın Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını bir sonuca ulaştırmak için ne yapabileceğini sordu; gelecek dönem başkanın hızlı bir şekilde yapabileceğini söylediği gibi.

Musk, “Açıkçası bu Başkan Trump'a bağlı, o komutan ve şef, yani bu gerçekten ona bağlı” dedi. “Onun adına konuşmak istemiyorum ama biliyorsunuz, çözüme giden bir yol olduğunu düşünüyorum ancak bunun için ABD'de güçlü bir liderliğe ihtiyaç var.”

Musk ayrıca, Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki ölümcül İsrail saldırısından bu yana İsrail'in saldırısına uğrayan Gazze'de yapılması gerektiğine dair düşüncelerine de ağırlık verdi.

Musk, “İsrail devletini ortadan kaldırmak isteyenleri ortadan kaldırmaktan başka seçenek yok, esas olarak Hamas'ı bilirsiniz” dedi. “Sonra ikinci adım, Filistinlilerin çocukluğundan itibaren İsrail'den nefret etme ve İsrail'in ölümünü isteme konusunda eğitilmemesini sağlayacak şekilde eğitimi düzeltmektir.”

“O halde çok önemli olan üçüncü şey de Filistin bölgelerini refaha kavuşturmaktır.”

Dezenformasyonla dolu geniş kapsamlı tartışma sırasında Musk, Weidel'den Alman seçmenlerin partisinin aşırı sağcı olduğuna dair endişelerini dile getirmesini istedi.

Frontline'ın daha önce bildirdiği gibi, partinin bazı AfD liderlerinin takipçileri, Nazi Almanyası'nın dehşetini küçümsemeye veya inkar etmeye çalıştı. Parti hâlâ göçmen karşıtı duygularla kampanya yürütüyor ve etno-milliyetçi görüşleri destekliyor.

Weidel, Musk'un AfD'nin başkaları tarafından nasıl görüldüğüne ilişkin sorusuna verdiği yanıtta, Adolf Hitler'i sağ kanadın, özgürlükçü veya muhafazakarın “karşıtı” olan bir “komünist” olarak nitelendirdi. Musk kabul etti.

— CNBC'ler Sophie Kiderlin bu rapora katkıda bulunmuştur.

KOL SAATİ: Musk'un AB müdahalesinin Trump'a faydası olmayacak