Ford, eski Lucid Motors yöneticisini bir sonraki CFO olarak atadı ve mevcut şefi terfi ettirdi

kamil şeker

New member
Ford'un Finans Direktörü John Lawler ve şirketin All Electric F-150 Lightning baş mühendisi Linda Zhang, 28 Nisan 2022'de New York Borsası'ndaki açılış zili törenine katılıyor.

Brendan McDermid | Reuters


Ford Motorlu Cuma günü elektrikli araç girişiminin eski finans müdürü seçildi Lucid Şirket bir basın açıklamasında, şirketin devam eden dönüşüm planını yakından denetlemek üzere terfi ettirilen mevcut CFO'sunun yerini alacağını söyledi.

Eski Lucid yöneticisi Sherry House, Haziran ayı başlarında Ford'a finans başkan yardımcısı olarak katılacak. Açıklamaya göre, bu pozisyonda 2025'in başlarında CFO rolüne geçmek için çalışacak.

Bu arada mevcut CFO John Lawler görevine devam edecek ve başkan yardımcısı olacak şekilde rolünü genişletecek.

Lawler, Ekim 2020'den bu yana CFO olarak görev yapıyor. Bu süre zarfında, şirket mevcut operasyonlarını genişletmeye ve elektrikli araçlara milyarlarca dolar yatırım yapmaya çalışırken, Ford'u daha verimli ve karlı hale getirmek için şirketin Ford+ geri dönüş planının oluşturulmasına yardımcı oldu.

Ford, 2023'te 1,9 milyar dolar da dahil olmak üzere yıllarca yüksek garanti maliyetleriyle karşı karşıya kaldı. Şirket geçen yıl, üretim maliyetleri, kalite sorunları ve diğer operasyonel verimsizlikler nedeniyle geleneksel rakipleriyle karşılaştırıldığında yıllık 7 milyar ila 8 milyar dolar arasında bir dezavantaja sahip olduğunu söyledi.

Bu hamle, Ford'un elektrikli araçlara olan odağını artırmasıyla gerçekleşti. Otomobil üreticisinin ABD satışları, tamamen hibrit ve tamamen elektrikli araç satışlarındaki artışlar sayesinde Şubat 2024'te Şubat 2023'teki satışlara kıyasla %10,5 arttı. Sonuçlar tamamen elektrikli araçlarda %81'lik bir artışı içeriyordu.

Lawler, Şubat ayında CNBC'ye “Hata yapmayın, EV'ler geliyor, EV'ler geleceğin bir parçası” dedi.

Yine de birim henüz kârlı değil. Ford, ilk olarak Şubat ayında yayınlanan 2024 kılavuzunun bir parçası olarak, EV işinin bu yıl 5 milyar ila 5,5 milyar dolar arasında zarar etmesini beklediğini söyledi.

House, geçen Aralık ayına kadar yaklaşık üç yıl boyunca Lucid Motors'ta CFO olarak görev yaptı. Bu süre zarfında şirket halka açıldı, lüks EV'lerini üretip teslim etmeye başladı ve ABD ve Suudi Arabistan'da üretim tesisleri açtı. Ayrıca şu rollerde de yer aldı: Alfabedestekli otonom sürüş teknolojisi şirketi Waymo ve Genel motorlar.

Ford Başkanı ve CEO'su Jim Farley, açıklamada “Sherry, acilen karlı bir EV işi kurarken, yeni ve sürekli gelir akışları oluştururken ve daha dinamik ve dayanıklı bir şirket yaratırken Ford'a önemli bir liderlik boyutu katıyor” dedi.

Ford, büyüyen EV işini kolaylaştırmak ve karı en üst düzeye çıkarmak için EV'leri ve eski otomobilleri iki ayrı birime bölerek 2022'de faaliyetlerini yeniden düzenledi.

CNBC PRO'nun bu özel etkinliklerini kaçırmayın