Hamburglular: AfD konuşmacılarına yönelik ırkçılık suçlamaları, mevcut saatin kesintiye uğramasına yol açtı

kamil şeker

New member
Hamburg Vatandaşlık

AfD konuşmacılarına yönelik ırkçılık suçlamaları yayın saatinin kesintiye uğramasına neden oldu

19:14 itibarıyla| Okuma süresi: 3 dakika

Hamburg Vatandaşlık Toplantısı

AfD üyesi Alexander Wolf konuşmasıyla tedirginlik yarattı

Kaynak: dpa/Rabea Gruber

Almanya'da eğitim başarısı, Hamburg da dahil olmak üzere büyük ölçüde sosyal altyapıya bağlıdır. Yeni bir federal finansman programı eğitimde eşitliği sağlamayı amaçlıyor. Vatandaşlar arasında bu konuda çok fazla övgü var. AfD bir skandala neden oluyor.

DHamburg vatandaşlığının çoğunluğu, Çarşamba günü sosyal açıdan dezavantajlı öğrencilere yönelik hedeflenen öğrenim desteğine yönelik ülke çapındaki programı bir başarı olarak memnuniyetle karşıladı. Hükümet koalisyonunun temsilcileri, “Fırsatların Başlangıcı” programını ve önümüzdeki on yıl için önümüzdeki on yıl için 215 milyon avroluk ek federal finansmanı, eğitimde daha fazla eşitlik sağlamaya yönelik süregelen çabalarına bir rüzgar olarak överken, CDU milletvekilleri, Sol ve FDP daha fazla eyleme ihtiyaç olduğunu gördü.

AfD Milletvekili Alexander Wolf'un, Almanya'daki eğitim sefaletinin temel sorununun “Müslüman kitlesel göçün çocukları” olduğunu belirten konuşması büyük protestolara neden oldu. Wolf'a yönelik ırkçılık suçlamalarının ardından Yaşlılar Konseyi toplantısına ilişkin tartışma yarım saatten fazla kesintiye uğradı. AfD'nin talep ettiği gibi, saldırganlara karşı bir emir çağrısı yapılmadı.

ayrıca oku

Kız okulda tablette okuyor

Federal ve eyalet hükümetleri tarafından kabul edilen Başlangıç Şansları programı, hedefe yönelik destek yoluyla okuma, yazma ve matematik gibi temel becerilerde asgari standartlara ulaşamayan öğrencilerin oranını on yıl içinde yarıya indirmeyi amaçlıyor. Federal ve eyalet hükümetleri bunun için ayrılan toplam 20 milyar avroluk fonu paylaşıyor.

Destek verilecek okullar belirlendi

Eğitim Senatörü Ksenija Bekeris (SPD), programın yaz tatilinin ardından eğitim-öğretim yılı başında başlayacağını vurguladı. “Böylece bu parayı hızlı bir şekilde okullara ulaştırabiliriz.” Desteklenecek okullar, Hansa şehrinde bulunan okul sosyal indeksi aracılığıyla zaten belirlendi.

ayrıca oku

Frankfurt am Main'deki Sophienschule'deki beşinci sınıf öğrencileri

Özellikle dezavantajlı mahallelerdeki 40 okula “23+ Güçlü Okul” gibi programlar aracılığıyla halihazırda destek veriliyor. Ek finansman 40 ila 45 kişi daha ekleyecektir. StartChances programıyla daha da fazla çocuğa ulaşacağız” dedi. Odak noktası ilkokullar olacaktır.

Yoksulluk sarmalını kırmak

Yeşiller Partisi genel başkan yardımcısı Lena Zagst, mevcut programlar sayesinde Hamburg'un “toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırma yolunda zaten iyi yolda olduğunu” söyledi. “Ailedeki yoksulluk, kaçınılmaz olarak çocuklarda da yoksulluğun devam etmesine yol açıyor. Bu sarmalın nihayet kırılması gerekiyor.” StartChances programı “daha fazla adalet için tarihi bir adımdır”.

ayrıca oku

brennpunktschule illu ARŞİV - İLLÜSTRASYON - Mülteci kızlar, 23 Eylül 2015'te Hannover'deki (Aşağı Saksonya) Peter Ustinov Okulu'ndaki dil öğrenme dersleri sırasında rapor veriyor.  Mülteciler arasında şiddet içeren suçlar göz önüne alındığında, kriminologlar daha iyi önleme çalışmaları yapılması çağrısında bulundu.  Diğer şeylerin yanı sıra, genç mülteciler için dil kursları, spor ve stajların yanı sıra bakım konseptleri gibi daha iyi teklifler sunulmalıdır.  (dpa'ya Mülteci suçlarına karşı daha fazla önlem almak için kriminologlar 3 Ocak 2018'den itibaren) Fotoğraf: Peter Steffen/dpa +++(c) dpa - Bildfunk+++ |  Dünya çapında odak okul illu kullanımı

CDU parlamento grubunun eğitim uzmanı Birgit Stöver, Hamburg'da öğrenim desteğinin toplu olarak değil, ihtiyaca göre yapılmasının 2000'li yılların başından beri bir uygulama olduğunu söyledi. “CDU paradigma değişikliğini şu sloganla başlattı: Eşit olmayan koşullar eşit olmayan desteği gerektirir.” Okul senatörüne, yeni desteğin uygulanmasında okulları yalnız bırakmaması çağrısında bulundu, aksi takdirde okullar, alınacak çok sayıda önlemden bunalırlardı. Burada okul yetkililerine sorulur.

Özel “eğitim” fonu gerekli

Solun okul politikası sözcüsü Sabine Boeddinghaus'a göre program, zorluklar göz önüne alındığında yeterli olmaktan çok uzak. “Mini adım”dan bahsetti. Yeterli temel bilgiye sahip olmayan öğrenci sayısını yalnızca on yıl içinde yarıya indirme hedefi, programın gönülsüzlüğünü göstermektedir. “Herkese arkadan esen rüzgarı verme iddiası nerede?” Eğitimde eşitlik “bu kadar küçükle” sağlanamaz. Eğitime 100 milyar dolarlık özel fon çağrısında bulundu.

ayrıca oku

Günlük okul hayatı, okul dersi, ilkokul, Bavyera, Almanya

Senato ayrıca programın uygulanması için şeffaf bir eğitim ve mali konsept sunmalıdır. “Cevaplanması gereken cevap, Senato'nun ek para mı toplayacağı yoksa halihazırda bütçelenmiş olan parayı yeniden mi tahsis edeceğidir. Çünkü böyle sahte bir etiketle Hamburg'daki okulların karı daha da az olacaktır.”

Kırmızı-yeşil kapsamındaki temel yetkinlikler yeterince desteklenmiyor

FDP milletvekili Anna von Treuenfels-Frowein için StartChances programı özellikle Hamburg için büyük bir fırsat. “Amaç özellikle aritmetiği, okumayı ve yazmayı teşvik etmek. Son yıllarda kırmızı-yeşil senatolarda okul politikasının odağından çıkan temel yeterlilikler.”

AfD, StartChances programına yönelik övgüyü paylaşmak istemedi. Temsilci Wolf, “Burada, göç politikasındaki devasa başarısızlığınız olmasaydı hiç de gerekli olmayacak bir şey için kutlanıyorsunuz” dedi.