İlaç sıkıntısı: Bavyera yetkisiz antibiyotik sularının ithalatına izin veriyor

kamil şeker

New member
İşletme ilaç eksikliği

Bavyera, onaylanmamış antibiyotik sularının ithalatına izin veriyor



Durum: 04/29/2023| Okuma süresi: 2 dakika




Resmi olarak, çocuklar için antibiyotik suları sıkıntısı var




Çocuklar için resmen antibiyotik suları sıkıntısı var

Kaynak: pa/photothek/Florian Gaertner


Çocuklar için bazı ilaçlara aylardır ulaşmak zor. Buna antibiyotikler de dahildir. Kıtlık şimdi o kadar büyük ki, Bavyera eyalet hükümeti olağanüstü önlemler alıyor.





Wİlaç kıtlığı nedeniyle, eyalet hükümeti geçici olarak çocuklar için Almanya’da onaylanmayan antibiyotik sularının ithaline izin veriyor. Sağlık Bakanı Klaus Holetschek (CSU) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Bavyera’da, durumu iyileştirmek için her yolu deniyoruz,” dedi. Salı günü, federal hükümet resmen çocuklar için antibiyotik suları için bir “arz sıkıntısı” tespit etti. Holetschek’e göre, devlet makamlarının bireysel vakalarda İlaç Yasasının (AMG) gerekliliklerinden geçici olarak sapmaları artık mümkün.

Antibiyotikler ayrıca zatürree veya diğer ciddi bakteriyel enfeksiyonlar gibi potansiyel olarak yaşamı tehdit eden durumlar için çocuklara reçete edilir. Çocuk doktorları profesyonel derneğine (BVKJ) göre, bu müstahzarlar şu anda ülke çapında o kadar azdır ki, ağır hasta çocuklar için bile yeterli antibiyotik bulunmamaktadır.

Holetschek, “Çocuklar için antibiyotik suları eksikliğini gidermek için Bavyera’da hemen iki önlem alıyoruz” dedi. “Bir yandan hükümetler yeni bir genelge ile ülkemizde fiilen ruhsatı ve ruhsatı olmayan ilaçların ithalatına geçici olarak izin vermelidir.”


ayrıca oku


Federal Sağlık Bakanı Karl Lauterbach: Korona virüsü tehlikesine karşı uyardı





salgınlar ve afetler





İkinci önlem, eczacıların kendi antibiyotiklerini üretmelerini kolaylaştırmak amacıyla Holetschek’in sağlık sigortası şirketlerine başvurmasıdır. “Bu vesileyle, sağlık sigortası şirketlerinden şu an için herhangi bir ek ücreti veya geri ödemeyi reddetmemelerini ve daha sonra eczacıların reçeteli ancak mevcut olmayan bir antibiyotik suyunu kendi yaptıkları bir ilaçla değiştirmeleri durumunda zaten yapılmış olan hiçbir ödemeyi geri almamalarını rica ediyorum.” dedi CSU politikacısı.








“Ve eğer bitmiş tıbbi ürün mevcut değilse, eczanede üretilen bir antibiyotik suyunu tekrar reçete yazmak zorunda kalmadan dağıtmak mümkün olmalıdır.”