Ironman Hamburg: “Diğer her şey ikinci, üçüncü, beşinci”

kamil şeker

New member
triatlon Demir Adam’da Ölüm

“Diğer her şey ikinci, üçüncü, beşinci önceliktir”

Durum: 05.06.2023| Okuma süresi: 3 dakika

Ölümlü kaza, Hamburg’daki Ironman’ı gölgede bıraktı

Ölümlü bir kaza, Hamburg’daki Ironman’ı gölgede bırakır. Bir motosiklet, rota üzerinde bir bisikletçi ile çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan bir kameraman ve bisikletçi hastaneye kaldırıldı.

Ironman Hamburg’da ciddi bir kaza olur, 70 yaşında bir adam ölür. Yarış yine devam edecek. Süperstar Jan Frodeno, olaydan sonraki saniyeleri canlı olarak sahada yaşadı. Sonuçları ancak bitiş çizgisine ulaştığında öğrenir.

KJan Frodeno, fiziksel olarak tamamen bitkin ama her şeyden önce olanlardan şaşkına dönmüş halde, Ironman Hamburg’un bitişinde doğru kelimeleri arıyordu. Yarışı dördüncü sırada bitiren sahnenin 41 yaşındaki süperstarı, hafif sendeledi ve 3,8 kilometre yüzme, 180 kilometre bisiklet ve maraton koşusunun ardından gücünün sonunda bitiş çizgisini geçti.

Ancak bu anlarda sporun önemi yoktu, çünkü yarış sırasında pistte ölümcül bir dram yaşandı: sabah 8.45 civarında bir İngiliz amatör atlet ve bir destek motosikleti çarpıştı. 70 yaşındaki motosikletçi kazada olay yerinde hayatını kaybederken, 26 yaşındaki triatlet ağır yaralandı. Motosikletin üzerinde ters oturan kameraman, şok geçirerek katılımcı gibi hastaneye kaldırıldı.

ayrıca oku

Yarış felakete rağmen devam etti. Fransız Denis Chevrot, Belçikalı Pieter Heermeryck ve Danimarkalı Kristian Hogenhaug’un önünde kazandı. Frodeno, Chevrot’tan 5:18 dakika sonra bitirdi. Daha sonra Hamburg Belediye Binası’ndaki karma bölgede konuştu.

Sormak: Bay Frodeno, sizin açınızdan bugün pistte nasıldı?

ayrıca oku

Oruç tutarak sağlıklı yaşlanmak

Jan Frodeno: Çok dağınıktı. (Frodeno’nun ara vermesi gerekiyor.) Çok harikaydı. (Doğru kelimeler için mücadele ediyor.) Az önce motosikletçinin vefat ettiğini duydum ve … Gerçekten bu konuda daha fazla şey söylememe gerek yok. Hemen yanındaydım ve bisikletin 1000 parçaya ayrıldığını gördüm. Bisikletçiyi önümde gördüm ve etrafta dolaştım, ‘Kahretsin’ gibiydim. Arkamı döndüm ve motosikletçiyi yerde gördüm ve ‘Bu iyi olamaz’ diye düşündüm. Sonra onların dirildiğini duydum. Bunun gibi bir şeyle, diğer her şey ikinci, üçüncü, beşinci. Geride kalanlara başsağlığı diliyorum.

Triatletler rotanın büyük bölümlerinde buluşuyor

Triatletler rotanın büyük bölümlerinde buluşuyor

Kaynak: dpa/Georg Wendt

Sormak: Bisiklet parkurunun ters istikamette olduğu biliniyordu. Böyle dar sokaklarda motosikletçiler ve triatletler bir arada – farklı bir düzenleme olması gerekmiyor mu?

Frodeno: Eleştirmek için doğru zaman olmayabilir ama belki 15 kilometre önce bir hakime bunun iyi bitmediğini söyledim. Tamamen sportif bir bakış açısıyla, adil değildi çünkü motosikletler çok yakındı. Grup halinde bindiler. Tam bir saçmalıktı. Ve sonra karşıdan gelen trafikle. Dediğim gibi başım eğik olduğu için kazayı direk göremedim. Ama inanılmaz derecede dardı, motosikletlere izin verilmiyor. Medyada yer alması gerektiğini biliyorum ama sporcuların ve gönüllülerin güvenliği her şeyden önemli olmalı.

Sormak: Koşarken aklından neler geçiyordu?

Frodeno: Bilmiyordum, sonunda öğrendim. Yüzlerinden biraz ruh halini okuyabiliyordum ama neler olduğunu bilmiyordum. Benim için aynı zamanda spor açısından mutlak maksimum efordu, arada finişe ulaşıp ulaşamayacağımdan emin değildim. Ancak bu noktada övgü ve tebrikler ilk üçe gidiyor.