Jim Cramer neden Carvana'yı 'uzun mesafe için' sevdiğini açıklıyor

kamil şeker

New member
CNBC'den Jim Cramer Salı günü neden çevrimiçi kullanılmış araba satıcısını sevdiğini açıkladı KarvanaYatırımcılara küçük bir pozisyon başlatabileceklerini ve daha fazla satın almasını bekleyebileceklerini söylemek.

“Carvana'yı uzun mesafe için seviyorum çünkü gerçek bir inananım, ama bu, stokun bazı sapmalar almadan sonsuz bir şekilde daha yüksek ücret alacağı anlamına gelmiyor” dedi. “Aslında, umarım size büyük bir geri çekilme verir, çünkü bu çok güzel bir indirimle hisse senedine geri dönmenize izin verecektir.”

Cramer, hisse senedinin “gerçek bir vahşi tüccar olma eğiliminde olduğunu” söyledi, ancak son birkaç yılda bir yükselişte olduğunu ve son aylarda özellikle iyi performans gösterdiğini söyledi. Carvana henüz 2021 zirvesini aşmadı, ancak Cramer hisselerin bu seviyelere yaklaştığını ve hisse senedi tüm zamanların en yüksek seviyelerini vurmaya başlaması sadece bir zaman meselesi. Carvana, Salı günkü seansta 52 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı, ancak%3'ün biraz üzerinde kapandı.

Carvana'nın en son kazanç raporu Wall Street'in beklentilerini rahatça zirveye çıkardı ve Cramer, perakendecinin doğru yolda olduğunu düşündüğünü söyledi. Şirket genellikle ayrıntılı rehberlik sağlamaz, ancak Cramer, yeni uzun vadeli finansal hedeflerinden ve yönetimin “her iki perakende biriminde satılan ve düzeltilmiş FAVÖK'de sıralı bir artış” olduğunu iddia ettiği iddiasından etkilendiğini söyledi.

Cramer, Carvana'nın satış metodolojisinin çok uygun olduğunu düşündüğünü söyledi – müşterilerin araba satın almasına, satmasına, finanse edilmesine ve ticaret yapmasına izin veriyor. Otomatik satış alanının çok parçalı olduğunu söyledi, bu yüzden Carvana'nın pazar payını almak için daha fazla alanı var. Şirket aynı zamanda “birkaç başka dalgaya biniyor”, faiz oranı kesintilerinin yakın olduğuna inanan yatırımcıların hisse senedini olumlu bir şekilde gördüklerini söyledi, çünkü daha düşük oranlar bir arabayı finanse etmeyi kolaylaştırdı. Carvana'nın kullanılmış otomobilleri, Başkan Donald Trump'ın yeni tarifeleri yabancı otomobil üreticilerine çarptığında daha cazip görünmeye başladığını da sözlerine ekledi.

Ancak hisse senedi buradan geri çekilebilir, dedi Cramer, “fazla alana yaklaştığını” öne sürerek.

“Carvana, sınıfının en iyisi bir iş modeli kurdu ve yönetim hem güçlü büyüme hem de artan kârlılık sağlamak için yönetim yolunda.” Dedi. “Zaten sahip değilseniz, burada küçük bir pozisyon koymak için nimetim var. O zaman sadece zayıflık hakkında biraz daha satın alma fırsatını beklemelisiniz.”

Carvana yorum talebine hemen cevap vermedi.

Jim Cramer Yatırım Kılavuzu