kamil şeker
New member
Diyelim ki kulübe yeni katıldınız ve şu anda satın alınabileceğini düşündüğümüz hisse senetlerini bulmaya çalışıyorsunuz. İdeal olarak, üyelerin düşünmesini istediğim şey, bir düzine hisse senedinden oluşan bir piyasa endeks fonu pozisyonuna eşlik eden bir portföydür; bu, kendi paralarını yönetmeye yeni başlayan yatırımcılara önerdiğimiz bir şeydir. Kendi portföyünüz. Küratörlüğümüz tarafımızdan yapılmıştır. Sizin tarafınızdan seçilmiştir. Benim gibi borsa bağımlısı değilseniz, 12'den fazla ismin zirvede kalması çok zor olabilir. Unutmayın, satın alın ve ev ödevi benim düsturumdur, satın alıp tutun ve unutun değil. Soru şu: Şu anda hangi hisse senetlerini satın alırım? 33 şirketten oluşan portföyümüzde tavsiye edilemeyecek kadar yüksek olan bazıları var – ve bazıları koşullardaki değişiklikler nedeniyle çok düşük, doğru bir şekilde düşük ve Çarşamba akşamı çeyreğinden sonra Salesforce gibi daha da düşüyor. Zor bir pazarımız var. Ancak bana seslenen ve başlangıç için iyi bir seviye olduğunu söyleyen hisse senetleri görüyorum. Tek bir hisse senedinin tamamı birden satın alınmamalıdır. Bu, ayı tamamlarken aşağı yönlü bir eğilim geliştiren bir piyasada aptalca bir iş. GEHC YTD dağ GE Healthcare YTD GE Healthcare gibi bir firmanın buradan satın alınması gerektiğini düşünmeden edemiyorum. GEHC her türlü tıbbi makineyi üretmektedir. Aslında Çarşamba günü Kulüp portföyüne biraz daha hisse ekledik. MR işi çok çok güçlü. Emirler orada. Bunları satın alan şirketler ve hastaneler onlardan büyük miktarda para kazanıyor. Bileşen tedarikinin mevcut olması nedeniyle her bir MR'ın yapılmasının maliyeti düşüyor ve yapay zeka, tarama için gereken süreyi kısaltıyor. HON YTD dağ Honeywell YTD Bu seviyelerde Honeywell için de aynı şeyleri düşünüyorum. Bu, DuPont'tan aldığımıza benzer şekilde oldukça büyük bir ayrılığın yaşanabileceği bir yeniden keşif yolculuğuna çıkmak üzere olan bir şirket. Honeywell, kimyasallar, havacılık, iklim kontrolleri, emniyet ve emniyet, sağlık hizmetleri ve depo otomasyonunun hayal ürünü bir karışımıdır. Bir noktada bu mantıklı gelebilirdi ama artık amaçsız görünüyor. Honeywell'in dağılması gerekiyor ve Raytheon ile United Technologies'in birleşmesi ve dağılmasından veya General Electric'in bölünmesinden elde edilen paranın miktarına bakılırsa öyle olacağını düşünüyorum. Honeywell hisseleri bana görmezden gelinemeyecek kadar anlamlı gelen seviyelere iniyor. WYNN YTD dağ Wynn Resorts YTD Kesinlikle Wynn Resorts'un hisselerini satın alırdım. Kumar ve tatil köyü şirketinin Amerika'daki mülkleri (hem Las Vegas hem de Boston) inanılmaz bir performans sergiliyor; Asya'nın oyun merkezi olan Çin idari bölgesi Macao'daki iki mülkü de aynı durumda. Ancak ne zaman bir portföy yöneticisi Çin'in Kovid sonrası yavaş toparlanma gidişatından memnun olsa, olumsuz bir şey oluyor ve her şey çöpe atılıyor. Şaşırtıcı rakamlara sahip olan Wynn bile bu duruma takılıp kalıyor. SWK YTD Dağı Stanley Black & Decker YTD Fed'in faiz indirimi tahminlerine pek inanmıyorum. Bu, zamanı başka nasıl geçireceği hakkında hiçbir fikri olmayan yöneticilerin oynadığı gülünç bir salon oyunuydu. Sanırım Fed Başkanı Neil Kashkari geçen gün işlerin iyi gittiğini söylerken doğru söyledi, neden sonuçlanmasın? Neden kesmek için acele edesiniz? Şimdi bu bir azınlık görüşü. Çoğu insan bu yıl iki olmasa da en az bir kesinti olacağını düşünüyor. Ben bunun için orada değilim. Ancak durumun böyle olduğunu düşünüyorsanız, o zaman neredeyse %4 yıllık temettü getirisi ve ilk kesintide alev alabilecek çok iyi bir işletme ile Stanley Black & Decker'ın hisselerine sahip olmaktan daha iyisini yapamazsınız. Şu anda pek çok fon yöneticisinin listesinin başında yer alıyor ancak çok erken gitme konusundaki isteksizlik onları geride tutuyor. Hisse senedinin getirisi yoksa ya da düşük getirisi olsaydı haklı olduklarını söylerdim. Ama bu fiyatlarla? Satın almamak ve beklemek için para almak çok mantıklı. F YTD dağ Ford YTD Bunun için saçlarımı yolduğumu biliyorum, ancak bir CD'den %5 kazanabilirsiniz veya Ford hisselerinden yıllık %5 temettü getirisi elde edebilirsiniz. CD, stokları geri alma fikrini gündeme getirmeyecek ve elektrikli araç kayıplarının durdurulması nedeniyle pek de iyi bir çeyrek geçirmeyecek. Bu hisse senedi sadece birkaç hafta önce hisse başına 13,50 dolardı ve şimdi o zamana göre neredeyse 2 dolar daha düşük olduğu için kendimi daha iyi hissediyorum. Bundan daha büyük bir onay olabilir mi? Hisse senedi, satın alma eşdeğeri 1 notumuza yükselteceğimiz seviyede. (Jim Cramer's Charitable Trust, GEHC, HON, WYNN, SWK, F şeklindedir. Hisse senetlerinin tam listesi için buraya bakın.) Jim Cramer ile CNBC Yatırım Kulübü'ne abone olduğunuzda, Jim bir işlem yapmadan önce bir işlem uyarısı alacaksınız. ticaret. Jim, hayırsever vakfının portföyündeki bir hisse senedini satın almadan veya satmadan önce bir ticaret uyarısı gönderdikten sonra 45 dakika bekliyor. Jim, CNBC TV'de bir hisse senedi hakkında konuştuysa, işlemi gerçekleştirmeden önce işlem uyarısını verdikten sonra 72 saat bekler. YUKARIDAKİ YATIRIM KULÜBÜ BİLGİLERİ, SORUMLULUK REDDİ İLE BİRLİKTE HÜKÜM VE KOŞULLARIMIZA VE GİZLİLİK POLİTİKAMIZA TABİDİR. YATIRIM KULÜBÜ İLE BAĞLANTILI OLARAK SAĞLANAN HERHANGİ BİR BİLGİYİ ALMANIZ NEDENİYLE HİÇBİR MEMURİYET YÜKÜMLÜLÜĞÜ VEYA GÖREVİ MEVCUT DEĞİL VEYA OLUŞMAZ. BELİRLİ BİR SONUÇ VEYA KÂR GARANTİ EDİLMEZ.
Jim Cramer ile CNBC Yatırım Kulübü
Rob Kim | NBCEvrensel
Diyelim ki kulübe yeni katıldınız ve şu anda satın alınabileceğini düşündüğümüz hisse senetlerini bulmaya çalışıyorsunuz. İdeal olarak, üyelerin düşünmesini istediğim şey, bir düzine hisse senedinden oluşan bir piyasa endeks fonu pozisyonuna eşlik eden bir portföydür; bu, kendi paralarını yönetmeye yeni başlayan yatırımcılara önerdiğimiz bir şeydir. Kendi portföyünüz. Küratörlüğümüz tarafımızdan yapılmıştır. Sizin tarafınızdan seçilmiştir. Benim gibi borsa bağımlısı değilseniz, 12'den fazla ismin zirvede kalması çok zor olabilir. Unutmayın, satın alın ve ev ödevi benim düsturumdur, satın alıp tutun ve unutun değil.
Soru şu: Şu anda hangi hisse senetlerini satın alırım? 33 şirketten oluşan portföyümüzde tavsiye edilemeyecek kadar yüksek olan bazıları var – ve bazıları koşullardaki değişiklikler nedeniyle çok düşük, doğru bir şekilde düşük ve Çarşamba akşamı çeyreğinden sonra Salesforce gibi daha da düşüyor. Zor bir pazarımız var. Ancak bana seslenen ve başlangıç için iyi bir seviye olduğunu söyleyen hisse senetleri görüyorum. Tek bir hisse senedinin tamamı birden satın alınmamalıdır. Bu, ayı tamamlarken aşağı yönlü bir eğilim geliştiren bir piyasada aptalca bir iş.
Jim Cramer ile CNBC Yatırım Kulübü
Rob Kim | NBCEvrensel
Diyelim ki kulübe yeni katıldınız ve şu anda satın alınabileceğini düşündüğümüz hisse senetlerini bulmaya çalışıyorsunuz. İdeal olarak, üyelerin düşünmesini istediğim şey, bir düzine hisse senedinden oluşan bir piyasa endeks fonu pozisyonuna eşlik eden bir portföydür; bu, kendi paralarını yönetmeye yeni başlayan yatırımcılara önerdiğimiz bir şeydir. Kendi portföyünüz. Küratörlüğümüz tarafımızdan yapılmıştır. Sizin tarafınızdan seçilmiştir. Benim gibi borsa bağımlısı değilseniz, 12'den fazla ismin zirvede kalması çok zor olabilir. Unutmayın, satın alın ve ev ödevi benim düsturumdur, satın alıp tutun ve unutun değil.
Soru şu: Şu anda hangi hisse senetlerini satın alırım? 33 şirketten oluşan portföyümüzde tavsiye edilemeyecek kadar yüksek olan bazıları var – ve bazıları koşullardaki değişiklikler nedeniyle çok düşük, doğru bir şekilde düşük ve Çarşamba akşamı çeyreğinden sonra Salesforce gibi daha da düşüyor. Zor bir pazarımız var. Ancak bana seslenen ve başlangıç için iyi bir seviye olduğunu söyleyen hisse senetleri görüyorum. Tek bir hisse senedinin tamamı birden satın alınmamalıdır. Bu, ayı tamamlarken aşağı yönlü bir eğilim geliştiren bir piyasada aptalca bir iş.