Jim Cramer'ın JPMorgan, Tesla, TSMC, Take-Two ve Fastly'yi hızlı bir şekilde ele alması

kamil şeker

New member
Jim Cramer'ın günlük hızlı ateşi CNBC Yatırım Kulübü portföyü dışındaki haberlerde yer alan hisse senetlerine bakıyor. JPMorgan: CEO Jamie Dimon'un hissedarlara yazdığı yıllık mektup çıktı. Yapay zekanın matbaa, buhar motoru, elektrik, bilgisayar ve internet kadar devrim niteliğinde olabileceğini düşünüyor. Ayrıca faiz oranlarının %2 ile %8 arasında geniş bir aralıkta olduğunu düşünüyor. Jim Cramer Pazartesi günü şunları söyledi: “Jamie Dimon temkinli bir bankacı. Bununla birlikte, iyi bir çeyrek geçireceklerini düşünüyorum. Mektup bu konuda kendimi daha da iyi hissetmemi sağladı.” dedi. Ancak Cramer, Dimon mektubunu okumasının ileride işin daha zor olabileceğinin sinyallerini verdiğini de sözlerine ekledi. JPMorgan ve Club bankası hisse senedi Wells Fargo Cuma günü kazanç sezonuna başlıyor. Tesla: EV üreticisi Cuma günü değişken bir gün geçirdi. Ancak CEO Elon Musk'un ağustos ayında bir robotaksi etkinliği duyurmasının ardından hisseler %4'ten fazla arttı. “Robotaksi. CyberTruck. Yeter artık. Hey, kıçına tekme atıyorsun. Buna ne dersin?” dedi Cramer. Tayvan Yarı İletken Üretim Şirketi: Çip üreticisi, Arizona'daki üç tesisin inşasını desteklemek için ABD hükümetinden 6,6 milyar dolar alıyor. Cramer, “Ticaret Bakanı Gina Raimondo harika bir sözleşme imzaladı. Bu iki nano. Ve bu ülkede ihtiyacımız olan şey de bu” dedi. Kendisi, Çin'in Tayvan'da bir şeyler yapması riskini azaltmak için Amerika'nın çip üretim güvenliğine ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi. Take-Two Interactive: Citi'deki video oyun stoğu satın alınmak üzere yükseltildi. Analistler, GTA 6'nın zamanlama belirsizliğiyle ilgili yakın zamanda yaşanan satışların ardından risk-ödül oranını beğendiler. Citi “Grand Theft Auto'nun ne zaman yayınlanacağını” biliyor mu? Cramer sordu. Analistler bunu yaparsa bu çağrıyı yapma hakkına sahip olduklarını söyledi. Hızla: Hisse senedi, Piper Sandler'da satın alma eşdeğeri aşırı ağırlık notuna yükseltildi. Analistler, şirketin çekirdek içerik dağıtım ağı pazarında pazar payı kazandığını söyledi. Cramer, “Bu içerik dağıtım pazarının konsolidasyona hazır olduğunu düşünüyorum” dedi.