Lucid CEO'su Peter Rawlinson aşağı iner; EV Maker, üretimi ikiye katlamayı planlıyor

kamil şeker

New member
Yepyeni Lucid Electric Cars, 24 Mayıs 2024'te San Francisco'daki Lucid Studio Showroom'un önüne park edilmiş oturuyor.

Justin Sullivan | Getty Images

Elektrikli araç üreticisi Lucid Grubu Salı günü, CEO Peter Rawlinson'un şirketin bu yıl 20.000 birime çift araç üretimi beklediği için istifa ettiğini söyledi.

Lucid, şirketin baş işletme görevlisi Marc Winterhoff'un geçici CEO olarak devraldığını söyledi. Rawlinson, “önceki rollerinden ayrılan yönetim kurulu başkanına stratejik teknik danışman” olarak görev yapacak.

Winterhoff CNBC'ye Salı günü yaptığı açıklamada, Rawlinson'un Cuma günü istifa etme kararı olduğunu söyledi, ancak ek ayrıntıları ayrıntılı olarak açıklamayı reddetti.

Roland'dan Lucid'e katılan Winterhoff, “Peter'ın 12 yıl sonra, günlük eziyet veya günlük aktivitelerden sonra ve şirketi bugün olduğu yere getirdikten sonra … bir kenara çekilip geçme zamanı geldi.” Dedi. Aralık 2023'te Berger.

Salı günü LinkedIn'de yayınlanan bir açıklamada Rawlinson, şirketin ikinci ürününü başlattıktan sonra “nihayet doğru zaman” olduğuna karar verdiğini söyledi. Uzun görevdeki karar hakkında daha fazla ayrıntılı bir şey yapmadı.

Rawlinson'un ayrılması beklenmedik. Şirketin en büyük hissedarlarından biri olan Rawlinson, aynı zamanda baş teknoloji görevlisi olarak görev yaptı. Temmuz 2021'de özel amaçlı bir satın alma şirketi veya SPAC ile ters birleşme yoluyla Lucid halka aldı.

CEO Peter Rawlinson, 28 Eylül 2021'de Arizona, Casa Grande'deki Lucid Motors fabrikasında poz veriyor.

Caitlin O'Hara | Reuters

Rawlinson, şirketin Kasım ayında üçüncü çeyrek çağrısı sırasında, “Görevim ve bağlılığım kararlı. Vergi amaçları için gerekli olan şey dışında, bu hisse senedinin tek bir payını satmadım.” Dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Yani sözüm, bu uzun vadeli hissedar değerini artırmak için gece gündüz yorulmadan çalışmaya devam etmek.”

Şirket, Lucid'in kurulunun yeni bir CEO tanımlamak için bir arama başlattığını söyledi.

CEO Değişim ve Üretim Hedefi otomobil üreticisinin dördüncü çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte açıklandı. 31 Aralık'ta sona eren dönem için şirket, 234,5 milyon dolar gelirle 636,9 milyon dolarlık hisse senedi veya hisse başına 22 sent zarar verebilecek net zarar bildirdi.

LSEG tarafından ankete katılan analistler, hisse başına 214 milyon dolar gelirle 25 sent zarar bekliyorlardı.

Geçen yıl aynı dönemde Lucid, 157,2 milyon dolar gelirle 653,8 milyon dolarlık hisse senetlerine atfedilebilen net zarar veya hisse başına 29 sent zarar bildirdi.

Salı günü açıklanan 2025 için üretim hedefi, 2024 için bildirilen 9.029 araç ve teslimatın üretimi ile karşılaştırıldı.

Lucid Gravity Grand Touring SUV (solda) ve Lucid Air Sedan EV'ler

Berrak

Winterhoff, yerçekimi SUV üretiminin yıl boyunca yavaş yavaş inşa edileceğini söyledi. Aracın 20.000 üniteli üretim hedefinin yüzde kaçının temsil edeceği konusunda spekülasyon yapmayı reddetti.

Lucid hisseleri Salı günü ticarette yaklaşık% 8 daha yüksekti.

Piyasa kapanışından itibaren, şirketin hisseleri bu yıl, tüm elektrikli araçların beklenenden daha yavaş benimsenmesi ve Trump yönetimi altındaki EV'lere federal destek hakkında belirsizliğin ortasında yaklaşık% 13 düştü. Hisse geçen yıl yaklaşık% 28 azaldı.

Lucid büyük ölçüde Suudi Arabistan'ın Kamu Yatırım Fonu tarafından desteklenmektedir. İlk ürünü, 2021'in sonlarında vermeye başladığı Air Sedan'dı.