Optimus Robotics'ten sorumlu Tesla Başkan Yardımcısı

kamil şeker

New member
Tesla, 22 Ağustos 2024'te Pekin'deki Dünya Robot Konferansı'nda Optimus'u iki araçının yanında sergiliyor.

CNBC | Evelyn

Tesla's Optimus Robotik Başkan Yardımcısı Milan Kovac Cuma günü yaptığı açıklamada şirketten ayrıldığını söyledi.

X'teki bir yazıda Kovac, Tesla CEO'su Elon Musk'a teşekkür etti ve 2016'da başlayan görev süresini hatırlattı.

Kovac, “Birlikte çalıştığımız on yıl boyunca güven ve öğretileri için kalbimin dibinden @Elonmusk'a teşekkür etmek istiyorum.” “Elon, bana gürültü, hardcore esneklik ve mühendisliğin birçok temel prensipinden sinyal ayırt etmeyi öğrettin. Sonsuza dek minnettarım. Tesla kazanacak, bunu garanti ederim.”

Tesla, bir gün fabrika çalışmalarından bebek bakıcılığına kadar her şeyi yapabilen iki ayaklı, akıllı bir robot olarak satmak amacıyla Optimus'u geliştiriyor.

İlk çeyrek hissedar güvertesinde Tesla, “2025'te Fremont Pilot Üretim Hattımızda Optimus'un yapılarını, fabrikalarımızda yararlı işler yapan botların daha geniş bir şekilde konuşlandırılmasıyla hedefte olduğunu söyledi.

Tesla'nın 2024 yıllık hissedar toplantısı sırasında Musk kendini “patolojik olarak iyimser” olarak nitelendirdi, daha sonra insansı robotların şirketin piyasa değerini belirtilmemiş bir gelecek tarihinde 25 trilyon dolara kaldıracağını iddia etti.

Son haftalarda Musk, CNBC'den David Faber'e Tesla'nın optimus sistemlerini “ilkel görevler” yapmak için optimus sistemlerini eğittiğini söyledi, bir kapı açmak veya bir top atmak gibi.

Mekandaki rakipler arasında Boston Dinamikleri, Çeviklik Robotik, Apptronik, 1x ve figür bulunmaktadır.

Kovac daha önce şirketin Autopilot Yazılım Mühendisliği Direktörü olarak görev yapmıştı. 2022'de şirketin Optimus birimini başkan yardımcısı olarak yönetmeye yükseldi.

Musk, Kovac'a işletmeye “olağanüstü katkıları” için teşekkür etti.

Tesla yorum talebine yanıt vermedi.

KOL SAATİ: Tesla Panel Konuşmaları Musk'un Trump ile Dövmesinin Etkisi