Sascha Stemberg: Baharatlı bir dokunuşla çiftçi kahvaltısı

kamil şeker

New member
Fikir Stemberg'in Aşçılık Okulu, Bölüm 135

Kızarmış patates, peynir ve jalapeno – mükemmel bir kombinasyon



Şu tarihten itibaren: 4 Ocak 2024| Okuma süresi: 3 dakika


Yazan: Sascha ve Walter Stemberg





Kızartılmış patates içeren klasik bir çiftçi kahvaltısı, yalnızca akşamdan kalma bir kahvaltı olarak uygun değildir.




Kızartılmış patates içeren klasik bir çiftçi kahvaltısı, yalnızca akşamdan kalma bir kahvaltı olarak uygun değildir.

Kaynak: Picture Alliance/Bernd Jürgens/Shotshop; Sasha Perrone


WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Sütunlarında yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde tam bir Alman klasiğine birkaç malzemeyle yeni bir yüz kazandırıyorlar.





Öh hayır, hayatım boyunca bir daha asla alkol içmeyeceğim! Bu cümle muhtemelen sadece yılbaşında değil, çok sık duyulanlardan biri. İyi niyetin korunup korunmayacağı (muhtemelen korunmayacağı) bu noktada açık bırakmak istediğimiz bir konu. Gösterişli bir partiden sonraki gün vücudun neye ihtiyacı olduğu sorusuyla ilgileniyoruz. Alkolün onu mahrum bıraktığı şeye tam olarak ihtiyacı var. Ve bize şunu söylüyor: Tuzlu, doyurucu ve yağlı şeylere özlem duyduğunu bildiriyor. Peki biz kim oluyoruz da vücuda istediğini vermiyoruz?

Akşamdan kalmanın nihai yemeği


Bu da bizi bu tür durumlar için mükemmel yemeğe getiriyor. Tam bir Alman yemeği, akşamdan kalma mükemmel bir yemek: Birkaç Sascha Stemberg spesiyalitesiyle zenginleştirilmiş bir çiftçi kahvaltısı. Bunun için (dört kişi için) ihtiyacınız var: tuzlu suda soyulmadan haşlanmış bir kilo mumsu patates. Soğumaya bırakın, soyun ve dilimler halinde kesin. Her şeyi bir kaseye koyun, üzerini bir bezle örtün ve bir gün bekletin. 80 gram doğranmış soğan (kırmızı soğan). 120 gram ince doğranmış füme pastırma. Altı yemek kaşığı zeytinyağı. Sekiz yumurta. 200 gram rendelenmiş Emmental peyniri (gratine etmek için; lütfen genç Gouda peyniri kullanmayın, Emmental peyniri daha çekicidir ve ertesi gün buna ihtiyacınız olacaktır). Üç yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı ruloları. Tuz ve biber. Sonra Sascha'nın spesiyalleri: dört salatalık. Yeşil Tabasco. Halkalar halinde kesilmiş 30 ila 40 gram taze jalapeno (o kadar baharatlıdırlar ki, kesinlikle vücudu hayata döndürürler).

Yağı yapışmaz bir tavaya dökün ve patatesleri orta ateşte altın rengi oluncaya kadar kızartın. Daha sonra pastırma ve soğanı ekleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın, tuz ve karabiberle tatlandırın. Şimdi yumurta karışımını ekleyin ve çırpılmış yumurta oluşana kadar karıştırın. Frenk soğanını ekleyin ve son olarak rendelenmiş Emmental peynirini üzerine yayın. Peynirin güzelce erimesi için her şeyi üç ila dört dakika önceden ısıtılmış bir fırına (ızgara fonksiyonu, 200 derece, yalnızca üst ısıtma) koyun. Bilirsiniz: Peynirle rendelenmiş yemekler dünyanın en güzel yemeğidir. Her durumda, daha iyi bir şey bilmiyoruz. Tavayı fırından çıkarın ve -beğendiğimiz gibi- masanın ortasına yerleştirin, böylece herkes kendi yemeğini yiyebilsin. Şimdi yeşil Tabasco'nun üzerine gezdirin ve üzerini jalapenolarla cömertçe örtün. Bu, güzel taze ekmek, tereyağı ve turşuyla iyi gider.

Ne güzel bir yemek: Çok basit ama yine de vücudunuzun bir partiden sonra arzuladığı her şeyi içeriyor: karbonhidratlar, yağlar, vitaminler (jalapeños A ve C vitaminleri açısından zengindir). Tuzlu, şeytani derecede sıcak ve aynı zamanda saf mutluluk vaat ediyor çünkü: peynirle rendelenmiş. Eğer hala vegan kinoa kasesini sebze smoothie ile tercih ediyorsanız size yardımcı olamayız.








Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. WELT AM SONNTAG'da yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyorlar. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.