kamil şeker
New member
Fikir Stemberg'in Aşçılık Okulu, Bölüm 136
Summer Rolls ile taze ve formda
Şu an: 12:44| Okuma süresi: 3 dakika
Yazan: Sascha ve Walter Stemberg
Vietnam yaz ruloları tazeliğin, asitliğin ve baharatlılığın lezzetli bir birleşimidir
Kaynak: Getty Images/The Image Bank RF/Bruce Yuanyue Bi; Sasha Perrone
WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Sütunlarında yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak için taze malzemelere güveniyorlar.
DOcak ayının ilk haftaları bitti, bazı kararlar muhtemelen çoktan rafa kaldırılmış durumda. Ancak Noel döneminde çok sayıda yağlı yemeğin ardından inatçı kalan şey, hafif ve sağlıklı bir yemeğe duyulan özlemdir. Aklımıza kendiliğinden “Yaz Ruloları” geliyor. Pirinç kağıdına sarılmış, beyaz et veya karidesle zenginleştirilmiş sebzelerden oluşan Asya yemeği ne yazık ki eve otomatik olarak yaz getirmiyor ama bu çok hoş olurdu. Ancak taze ve kalorisi son derece düşük, baharatlı olduğu kadar asit de içeriyor, tat alma duyumuza meydan okuyor ve bu şekilde kendimizi zinde ve hafif hissetmemize yardımcı oluyor – yılın başında tam olarak doğru duygu olduğunu düşünüyoruz.
İlk önce ilgili wasabi sosunu hazırlıyoruz. Hiç mayonez yok; sonuçta yiyecekler hafif ve sağlıklı olmalı. Bu şunları gerektirir: iki yemek kaşığı kavrulmuş susam. Dört yemek kaşığı tatlı biber sosu. Altı yemek kaşığı soya sosu. Bir çay kaşığı wasabi ezmesi. Yarım limonun suyu. Her şeyi iyice karıştırın ve bir saat demlenmeye bırakın. Ve böylece Rolls'a.
ayrıca oku
Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 33
On iki parça için ihtiyacınız olan: 200 gram tavuk göğsü. Tuz ve karabiberle tatlandırın, pişirin, soğumaya bırakın ve ince şeritler halinde kesin. 100 gram yılan salatalığı; Uzunlamasına ikiye bölün ve bir çay kaşığı yardımıyla çekirdeklerini kazıyın. Salatalığı önce dilimler halinde, sonra şeritler halinde kesin. 100 gram çiğ havuç da dilimler halinde ve ardından şeritler halinde kesilir. 100 gram buzdağı marul, şeritler halinde kesilmiş. 20 taze nane yaprağı (şeritler halinde). Altı dal ince kıyılmış kişniş. 80 gram maş fasulyesi filizi. Dört yemek kaşığı soya sosu. Dört yemek kaşığı tatlı biber sosu. Yarım limon suyu. Her şeyi birlikte karıştırın ve 20 dakika demlenmeye bırakın.
Tek seferde çok fazla doldurma yok!
Bu bizim dolgumuz. Şimdi ambalajlamaya geliyoruz. Bunun için ihtiyacınız olan: on iki yaprak pirinç kağıdı (çap: 20 ila 24 santimetre). Her Asya mağazasında mevcuttur. Büyük bir kaseyi ılık suyla doldurun ve yanına bir mutfak havlusu koyun (mutfak rulosu değil). Yaprak ince, yumuşak ve yarı saydam oluncaya kadar her bir yaprağı ayrı ayrı suya yerleştirin. Bu yalnızca birkaç dakikanızı alır. Yaprağı dikkatlice çıkarın ve her iki tarafını da mutfak havlusu üzerinde kurulayın. Dikkat: Yumuşak olduğunda yapraklar birbirine kolayca yapışır. İlk sayfalar birbirine yapışırsa cesaretiniz kırılmasın; gerekirse alıştırma yapana kadar birkaç sayfayla denemeler yapın. Kurutulmuş yaprağı hafif nemli bir çalışma yüzeyine yerleştirin, dolguyu ortasına sosis şeklinde yayın, ardından önce yaprağın sol ve sağ kenarlarını dolgunun üzerine katlayın ve ardından sıkıca sarın. Tek seferde çok fazla dolgu kullanmayın.
Yaz böreğinin en güzel yanı: Pirinç kağıdını çeşitli şeylerle doldurabilirsiniz, örneğin tavuk yerine karides (önce pişirin, sonra parçalara ayırın). Dolguya yasemin veya basmati pirinci ekleyin ve 45 dakika bekletin. O zaman çok daha kompakt hale gelir; pirinç sıvıyı emer. Şimdi birkaç kavrulmuş, doğranmış fıstık ekleyin; çok lezzetli.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. WELT AM SONNTAG'da yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyorlar. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Summer Rolls ile taze ve formda
Şu an: 12:44| Okuma süresi: 3 dakika
Yazan: Sascha ve Walter Stemberg
Vietnam yaz ruloları tazeliğin, asitliğin ve baharatlılığın lezzetli bir birleşimidir
Kaynak: Getty Images/The Image Bank RF/Bruce Yuanyue Bi; Sasha Perrone
WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Sütunlarında yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde yıla sağlıklı bir başlangıç yapmak için taze malzemelere güveniyorlar.
DOcak ayının ilk haftaları bitti, bazı kararlar muhtemelen çoktan rafa kaldırılmış durumda. Ancak Noel döneminde çok sayıda yağlı yemeğin ardından inatçı kalan şey, hafif ve sağlıklı bir yemeğe duyulan özlemdir. Aklımıza kendiliğinden “Yaz Ruloları” geliyor. Pirinç kağıdına sarılmış, beyaz et veya karidesle zenginleştirilmiş sebzelerden oluşan Asya yemeği ne yazık ki eve otomatik olarak yaz getirmiyor ama bu çok hoş olurdu. Ancak taze ve kalorisi son derece düşük, baharatlı olduğu kadar asit de içeriyor, tat alma duyumuza meydan okuyor ve bu şekilde kendimizi zinde ve hafif hissetmemize yardımcı oluyor – yılın başında tam olarak doğru duygu olduğunu düşünüyoruz.
İlk önce ilgili wasabi sosunu hazırlıyoruz. Hiç mayonez yok; sonuçta yiyecekler hafif ve sağlıklı olmalı. Bu şunları gerektirir: iki yemek kaşığı kavrulmuş susam. Dört yemek kaşığı tatlı biber sosu. Altı yemek kaşığı soya sosu. Bir çay kaşığı wasabi ezmesi. Yarım limonun suyu. Her şeyi iyice karıştırın ve bir saat demlenmeye bırakın. Ve böylece Rolls'a.
ayrıca oku
Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 33
On iki parça için ihtiyacınız olan: 200 gram tavuk göğsü. Tuz ve karabiberle tatlandırın, pişirin, soğumaya bırakın ve ince şeritler halinde kesin. 100 gram yılan salatalığı; Uzunlamasına ikiye bölün ve bir çay kaşığı yardımıyla çekirdeklerini kazıyın. Salatalığı önce dilimler halinde, sonra şeritler halinde kesin. 100 gram çiğ havuç da dilimler halinde ve ardından şeritler halinde kesilir. 100 gram buzdağı marul, şeritler halinde kesilmiş. 20 taze nane yaprağı (şeritler halinde). Altı dal ince kıyılmış kişniş. 80 gram maş fasulyesi filizi. Dört yemek kaşığı soya sosu. Dört yemek kaşığı tatlı biber sosu. Yarım limon suyu. Her şeyi birlikte karıştırın ve 20 dakika demlenmeye bırakın.
Tek seferde çok fazla doldurma yok!
Bu bizim dolgumuz. Şimdi ambalajlamaya geliyoruz. Bunun için ihtiyacınız olan: on iki yaprak pirinç kağıdı (çap: 20 ila 24 santimetre). Her Asya mağazasında mevcuttur. Büyük bir kaseyi ılık suyla doldurun ve yanına bir mutfak havlusu koyun (mutfak rulosu değil). Yaprak ince, yumuşak ve yarı saydam oluncaya kadar her bir yaprağı ayrı ayrı suya yerleştirin. Bu yalnızca birkaç dakikanızı alır. Yaprağı dikkatlice çıkarın ve her iki tarafını da mutfak havlusu üzerinde kurulayın. Dikkat: Yumuşak olduğunda yapraklar birbirine kolayca yapışır. İlk sayfalar birbirine yapışırsa cesaretiniz kırılmasın; gerekirse alıştırma yapana kadar birkaç sayfayla denemeler yapın. Kurutulmuş yaprağı hafif nemli bir çalışma yüzeyine yerleştirin, dolguyu ortasına sosis şeklinde yayın, ardından önce yaprağın sol ve sağ kenarlarını dolgunun üzerine katlayın ve ardından sıkıca sarın. Tek seferde çok fazla dolgu kullanmayın.
Yaz böreğinin en güzel yanı: Pirinç kağıdını çeşitli şeylerle doldurabilirsiniz, örneğin tavuk yerine karides (önce pişirin, sonra parçalara ayırın). Dolguya yasemin veya basmati pirinci ekleyin ve 45 dakika bekletin. O zaman çok daha kompakt hale gelir; pirinç sıvıyı emer. Şimdi birkaç kavrulmuş, doğranmış fıstık ekleyin; çok lezzetli.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert'teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. WELT AM SONNTAG'da yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyorlar. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule
Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.