Sascha ve Walter Stemberg: Beyaz çikolatalı mus

kamil şeker

New member
Fikir Stemberg’in Aşçılık Okulu, Bölüm 121

Sevgili beyaz çikolata



16:37 itibariyle| Okuma süresi: 3 dakika


Yazan: Sascha, Walter Stemberg





Sascha ve Walter Stemberg beyaz çikolatalı mus hazırlıyorlar




Çikolata günlük yaşam için biraz lüks. Beyaz versiyonu özellikle zariftir

Kaynak: Getty Images/Foodcollection/Image Professionals GmbH; Sasha Perrone


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Burada yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde, aslında çikolatadan yapılmayan bir çikolatalı tatlı pişiriyorlar.





SÇikolatanın yaşam için gerekli olduğuna inanıyoruz. Beyaz renk geldiğinde özellikle zarif görünüyor. Zevkin simgesi. Peki beyaz çikolata nasıl olabilir? Çikolatanın yapıldığı kakao çekirdeği ne zaman koyu kahverengi olur? Bunun nedeni üretimde kakao tozunun kullanılmamasıdır. Beyaz çikolatanın malzemeleri öncelikle kakao yağıdır. Kavrulup öğütülüp preslendiğinde çekirdeğin içinden çıkar. Diğer iki bileşen: süt tozu ve şeker. AB direktifine göre beyaz çikolatanın en az yüzde 20 kakao yağı içermesi gerekiyor. Sloganı şudur: Çikolata ne kadar koyu olursa, kakao içeriği de o kadar yüksek olur. Eğer hiç kakao kütlesi yoksa, o zaman kesinlikle çikolata değildir. Bu pek çok insanın beyaz çikolatayı çok sevdiği gerçeğini değiştirmiyor.

Dondurmacıların vazgeçilmezidir; spagetti dondurmalarında “parmesan” yapımında kullanılır. Beyaz çikolatayı öncelikle pişirme ve garnitür olarak kullanıyoruz. İster dondurma, ister krema, ister tart kaplamak için. Beyaz çikolata 1930’larda ilk kez Fransa’da değil, bugün hala dünyanın en büyük çikolata pazarlarından biri olan Çin’de icat edildi. Japonya’da beyaz çikolata da büyük bir rol oynuyor, özellikle de Sevgililer Günü’müzün karşılığı olan 14 Mart “Beyaz Gün”de. Bu günde Japon erkekler geleneksel olarak sevdikleri insanlara beyaz çikolata gibi beyaz tatlılar verirler.

Tatlı olarak çikolatalı mus artık nadir değildir. Tabii onları beyaz çikolatayla yapmadığınız sürece. Bunun için ihtiyacınız olacak: Hangi marka olursa olsun 140 gram beyaz çikolata. Ama yazı tahtası yok. “Coverture White” yazmalı. Kuvertür çikolatadan daha fazla kakao yağı içerir ve bu nedenle krema için daha uygundur. Kuvertürü bir kaseye koyun ve su banyosunda eritin. Önemli: Su kaynatılmamalıdır, aksi takdirde çikolata hızla topaklara dönüşecektir.

Daha sonra ihtiyacınız olan: 170 gram krema, sertleşene kadar çırpılmış. Soğuk suya batırılmış ve hafifçe sıkılmış bir jelatin tabakası. 130 gram ekşi krema. Yarım limon kabuğu rendesi. Eritilmiş çikolatayı ocaktan alın ve jelatini ekleyip karıştırın. Ekşi kremayı pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın ve bir çırpma teli ile katlayın. Daha sonra çırpılmış kremayı limonla tatlandırın ve onu da katlayın. Beyaz köpüğü ya kapalı bir kapta yaklaşık üç saat soğutun ya da bardaklara döküp üç saat soğutun. Hem tek başına hem de ahududu, böğürtlen, çilek gibi meyvelerle birlikte lezzetli bir tada sahiptir. Temel olarak egzotik olanlar da dahil olmak üzere birçok meyveyle iyi gider.








Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Restoranın yıldızı, “Guide Michelin” gastro rehberi tarafından üst üste onuncu kez onaylandı. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.