Sascha ve Walter Stemberg: buzlu yeşil bezelye çorbası

kamil şeker

New member
Fikir Sternberg’in aşçılık okulu, bölüm 110

Bezelyeden yapılan yazlık serinletici çorba



Durum: 06/30/2023| Okuma süresi: 3 dakika


Sascha ve Walter Sternberg tarafından





Sascha ve Walter Stemberg yeşil bezelye çorbası pişiriyor




Cesur renk ve zarif tat: Buzlu Yeşil Bezelye Çorbası

Kaynak: Getty Images/Westend61; sasha perrone


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldızlı restoran “Haus Stemberg”i işletiyor. Bir dizide yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde pişirmeyi bile gerektirmeyen bir çorba hazırlıyorlar.





QSoru: Bugünlerde yeşil ve çok popüler olan nedir? Cevap: bezelye. Hasat zamanı hazirandan ekime kadardır. Bezelye, fasulye ve mercimek gibi bir baklagildir. Protein bakımından zengindir ve aslen birkaç bin yıl önce olmasına rağmen Asya’dan gelmiştir. Bunları çok çeşitli yemekler için kullanabilirsiniz, örneğin et ve balık için birinci sınıf bir eşlik olan tereyağında ve biraz sebze suyunda kısaca haşlamak. Veya cevizli turp salatasında. Veya Risi-Bisi şeklinde – bezelyeli pilav, Venedik mutfağının bir klasiği. Orijinalinde şöyle yazıyor: Risi e Bisi, pirinç ve bezelye. Örneğin tavuk fricassee’nin tadı harika.

Et ve balık eşliğinde bezelyeden bahsetmişken: Bir süre önce bezelye, bitki bazlı et ve balık alternatiflerinin üretiminde ana bileşen olarak başka bir kariyere başladı. Bu nedenle bugün bezelyeyi, bezelye bazlı vejetaryen yemeklerin yanında garnitür olarak da yiyebilirsiniz. Bezelye – çok yönlü bir yetenek.

Dondurulmuş bezelyeye karşı bir şeyimiz yok, onları kendimiz yemeyi severiz. Lokantacılıkta ise sadece saplarından elle kopardığımız taze olanları kullanıyoruz. Daha önce derin dondurulmamışlarsa, daha dolgun ve sıkıdırlar ve böylece pişirirken nasıl bir kıvama sahip olmaları gerektiğini belirleyebilirsiniz. Ancak bezelye konservesine karşı tavsiyede bulunuruz. Unlu ve yumuşacıktırlar, donuk, bazen sarımsı kahverengimsi ve özellikle iştah açıcı olmayan renklerinden bahsetmiyorum bile.


Kolay yaz tarifleri


Misket limonu ve beyaz peynirli mısır salatası





Tatlı, tuzlu, baharatlı, lezzetli





tohum ve beyaz peynir ile kavrulmuş havuç salatası






WS stili artık mükemmel 27.6.2021









Bezelye bir çorbada harika olduğu bilinmektedir. Günün tavsiyemiz: naneli buzlu bezelye çorbası. Buzlu, vanilyalı dondurma gibi soğuk demek değildir. Daha ziyade soğuk bir yemekten bahsederken bu ifadeyi kullanırız. Buzlu çorba için ihtiyacınız olan: 400 gram taze bezelye, pişirilmiş ve oda sıcaklığına soğutulmuş. Alternatif olarak – burada görmezden gelmek istiyoruz – 400 gram çözülmüş donmuş bezelye. Lütfen doğrudan dondurucudan gelen bezelyeleri kullanmayın – buzu çözülmüş olmalıdır, aksi takdirde çok fazla su karışır ve bu da tadı etkiler. Ayrıca gerekli: İki yemek kaşığı kolza yağı. 150 mililitre elma suyu. 100 mililitre ekşi krema. 140 gram sade yoğurt (yağ oranı damak zevkinize göre). Yarım limon suyu. Tuz ve biber. Ayrıca: toplanmış on ila 15 nane yaprağı.








Ve şimdi – dikkat, ironi – mutfak sanatının zirvesi: Kıvamı güzel ve kremsi olana kadar tüm malzemeleri bir karıştırıcıya (en yüksek seviyede) koyun. Ardından tuz ve karabiberle tatlandırın. Özellikle çok seviyorsanız çorbayı süzgeçten geçirin. Bezelyenin tatlılığı ve kirecin asiditesi, çok çeşitli tatlar sunar. Muhtemelen daha önce hiç böyle bezelye çorbası yemediniz. Bu, somon füme veya kızarmış karideslerle çok iyi gider.

Walter Stemberg ve oğlu Sascha, “Guide Michelin” restoran rehberindeki yıldızı art arda onuncu kez onaylanan Velbert’teki “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG’da ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.