kamil şeker
New member
Fikir Sternberg’in Aşçılık Okulu: 111. Bölüm
Karpuz ve beyaz peynir ile serinletici salata
15:46 itibarıyla| Okuma süresi: 3 dakika
Sascha ve Walter Sternberg tarafından
Lezzetli kombinasyon: karpuz, nane ve beyaz peynir
Kaynak: Getty Images/The Image Bank RF/Glasshouse Images; sasha perrone
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldızlı restoran “Haus Stemberg”i işletiyor. Bir dizide yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde mükemmel yan salatayı hazırlıyorlar.
WSıcak bir günde bir karpuzdan daha ferahlatıcı bir şey var mı? Doğru: hiçbir şey. Bir karpuz -tabii ki lezzetli bir karpuz- en büyük yaz ferahlığıdır. Yenilebilir bir susuzluk giderici, tatlı, taze tat, hayal gücümüzü harekete geçirir ve sonsuz bir yaz tatili olarak hayatı hayal etmemizi sağlar. Dünya çapında hepsi yerde yetişen yaklaşık 150 karpuz türü vardır. Bu mantıklı, çünkü yetişkin bir karpuz 60 santimetreye kadar bir çevreye sahiptir ve 20 kilograma kadar çıkabilir. Bu kadar ağır meyve verebilmesi için, tercihen betonarme gövdeli, devasa, güçlü bir ağaç olması gerekirdi.
Karpuz – bir meyve olarak sınıflandırılmasına rağmen aslında bir kabakgildir, dolayısıyla bir sebzedir – kırmızı, sarı ve hatta turuncu ete sahiptir. Kavunu – tabii ki kabuksuz – birkaç nane yaprağıyla birlikte bir karıştırıcıya ekleyin ve kısa sürede en kaliteli içeceğe sahip olacaksınız. Bir içecek hazırlamak söz konusu olduğunda karpuz son derece verimlidir: salatalık gibi yüzde 90 sudan oluşur. Aynı zamanda sağlıklıdır: Bol miktarda C vitamini ve potasyum içerir, kan basıncını düşürür ve şeker ve kalorisi son derece düşüktür. Gördüğünüz gibi, karpuz yememek tamamen mantıksız olur. Yunanistan ve İspanya gibi güney ülkelerinde karpuz, tabak ve çatal bıçak takımı kadar yemek masasının bir parçasıdır.
Hafif yaz mutfağı
Fikir Sternberg’in aşçılık okulu, bölüm 60
Klasik bir yemek, beyaz peynir ve nane ile karpuz salatasıdır. Bunun için ihtiyacınız olan: yaklaşık 800 gram ağırlığında bir karpuz. Kabuğu çıkarın, küpler halinde kesin. 200 gram beyaz peynir de küçük küpler halinde kesilir. Lütfen koyun peynirinden yapılmış gerçek beyaz peynir alın. Tuzlu suda veya yağda olabilir, ikisi de eşit derecede iyidir. Bir limonun suyu ve kabuğu rendesi. Sekiz yemek kaşığı zeytinyağı. İki yemek kaşığı dolusu nane yaprağı (yaklaşık 35 gram), sapından yeni koparılmış ve ince şeritler halinde kesilmiş. Dört yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı (alternatif olarak ayçekirdeği). Değirmenden deniz tuzu ve karabiber.
Karpuz küplerini biraz ısınmaları için servis yapmadan bir saat önce buzdolabından çıkarın; çok soğuklarsa, canlandırıcı görünüyor. Bununla birlikte, tat açısından yetersizdir, çünkü soğuk, tat tomurcuklarını uyuşturur. Tüm malzemeleri kavunun üzerine koyun, tuz ve karabiber ekleyin ve – dikkatlice – iki büyük kaşıkla kavun parçalarına katlayın. Dikkatli olun çünkü: kavun ve beyaz peynir şekil kaybetme ve ufalanan-peltemsi hale gelme eğilimindedir. Her türlü ızgara yemeklerin yanında ya da taze baget ile mükemmel bir garnitür salatası.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, “Guide Michelin” restoran rehberindeki yıldızı art arda onuncu kez onaylanan Velbert’teki “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG’da ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule
Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Karpuz ve beyaz peynir ile serinletici salata
15:46 itibarıyla| Okuma süresi: 3 dakika
Sascha ve Walter Sternberg tarafından
Lezzetli kombinasyon: karpuz, nane ve beyaz peynir
Kaynak: Getty Images/The Image Bank RF/Glasshouse Images; sasha perrone
WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldızlı restoran “Haus Stemberg”i işletiyor. Bir dizide yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde mükemmel yan salatayı hazırlıyorlar.
WSıcak bir günde bir karpuzdan daha ferahlatıcı bir şey var mı? Doğru: hiçbir şey. Bir karpuz -tabii ki lezzetli bir karpuz- en büyük yaz ferahlığıdır. Yenilebilir bir susuzluk giderici, tatlı, taze tat, hayal gücümüzü harekete geçirir ve sonsuz bir yaz tatili olarak hayatı hayal etmemizi sağlar. Dünya çapında hepsi yerde yetişen yaklaşık 150 karpuz türü vardır. Bu mantıklı, çünkü yetişkin bir karpuz 60 santimetreye kadar bir çevreye sahiptir ve 20 kilograma kadar çıkabilir. Bu kadar ağır meyve verebilmesi için, tercihen betonarme gövdeli, devasa, güçlü bir ağaç olması gerekirdi.
Karpuz – bir meyve olarak sınıflandırılmasına rağmen aslında bir kabakgildir, dolayısıyla bir sebzedir – kırmızı, sarı ve hatta turuncu ete sahiptir. Kavunu – tabii ki kabuksuz – birkaç nane yaprağıyla birlikte bir karıştırıcıya ekleyin ve kısa sürede en kaliteli içeceğe sahip olacaksınız. Bir içecek hazırlamak söz konusu olduğunda karpuz son derece verimlidir: salatalık gibi yüzde 90 sudan oluşur. Aynı zamanda sağlıklıdır: Bol miktarda C vitamini ve potasyum içerir, kan basıncını düşürür ve şeker ve kalorisi son derece düşüktür. Gördüğünüz gibi, karpuz yememek tamamen mantıksız olur. Yunanistan ve İspanya gibi güney ülkelerinde karpuz, tabak ve çatal bıçak takımı kadar yemek masasının bir parçasıdır.
Hafif yaz mutfağı
Fikir Sternberg’in aşçılık okulu, bölüm 60
Klasik bir yemek, beyaz peynir ve nane ile karpuz salatasıdır. Bunun için ihtiyacınız olan: yaklaşık 800 gram ağırlığında bir karpuz. Kabuğu çıkarın, küpler halinde kesin. 200 gram beyaz peynir de küçük küpler halinde kesilir. Lütfen koyun peynirinden yapılmış gerçek beyaz peynir alın. Tuzlu suda veya yağda olabilir, ikisi de eşit derecede iyidir. Bir limonun suyu ve kabuğu rendesi. Sekiz yemek kaşığı zeytinyağı. İki yemek kaşığı dolusu nane yaprağı (yaklaşık 35 gram), sapından yeni koparılmış ve ince şeritler halinde kesilmiş. Dört yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı (alternatif olarak ayçekirdeği). Değirmenden deniz tuzu ve karabiber.
Karpuz küplerini biraz ısınmaları için servis yapmadan bir saat önce buzdolabından çıkarın; çok soğuklarsa, canlandırıcı görünüyor. Bununla birlikte, tat açısından yetersizdir, çünkü soğuk, tat tomurcuklarını uyuşturur. Tüm malzemeleri kavunun üzerine koyun, tuz ve karabiber ekleyin ve – dikkatlice – iki büyük kaşıkla kavun parçalarına katlayın. Dikkatli olun çünkü: kavun ve beyaz peynir şekil kaybetme ve ufalanan-peltemsi hale gelme eğilimindedir. Her türlü ızgara yemeklerin yanında ya da taze baget ile mükemmel bir garnitür salatası.
Walter Stemberg ve oğlu Sascha, “Guide Michelin” restoran rehberindeki yıldızı art arda onuncu kez onaylanan Velbert’teki “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG’da ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule
Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir
Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.