Stellantis başkanı Trump'a ABD'nin Jeep ve Ram yatırımlarını anlattı

kamil şeker

New member
Fiat, 11 Temmuz 2024'te İtalya'nın Torino kentinde markasının 125. yıl dönümünü kutlarken, Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann, yeni Fiat Panda'nın sunumu sırasında konuşuyor.

Massimo Pinca | Reuters

DETROIT — Stellantis Başkan John Elkann, Trump'ın Pazartesi günkü göreve başlamasından önce Washington DC'ye yaptığı bir günlük gezi sırasında Başkan Donald Trump ile yaptığı görüşmede, Transatlantik otomobil üreticisinin ABD yatırımlarına yönelik çeşitli planlarını ayrıntılı olarak anlattı.

Çarşamba günü ABD çalışanlarına gönderilen dahili bir mesajda ana hatlarıyla belirtildiği gibi planlar arasında 1.500 iş yaratılması ve 2027'de yeni bir orta boy kamyonet inşa etmek için Illinois'deki bir fabrikanın yeniden açılması; bunun yerine Detroit fabrikasında Meksika için düşünülen Dodge Durango SUV'un yeni bir versiyonunun inşa edilmesi; ve Toledo, Ohio ve Kokomo, Indiana'daki tesislere daha fazla destek eklenmesi.

Stellantis başkanı Antonio Filosa, “John, Başkan'a, ABD'deki 100 yılı aşkın gururlu geçmişimize dayanarak, ABD üretim ayak izimizi daha da güçlendirerek ve büyük Amerikalı iş gücümüz için istikrar sağlayarak bu mirası sürdürmeyi planladığımızı söyledi.” Mesajda Kuzey Amerika operasyonları belirtildi.

Illinois'de orta büyüklükte bir kamyonetin üretilmesi gibi bazı duyuruların, daha önce Birleşik Otomotiv İşçileri Sendikası ile yapılan bir sözleşme kapsamında yapılması bekleniyordu. Ancak eski Stellantis CEO'su Carlos Tavares'in aldığı stratejik kararlarla gündeme gelmişti.

New York Menkul Kıymetler Borsası, 31 Mayıs 2024'te The Jeep Brand'i (NYSE: STLA) podyuma davet ediyor. Bu olayı onurlandırmak için, NYSE Grubu Başkanı Lynn Martin'in de katıldığı İcra Kurulu Başkanı Antonio Filosa, Açılış Zili'ni çalıyor® .

New York Borsası

Fiat'ı kuran İtalyan Agnelli ailesinin evladı Elkann, Tavares'in Aralık ayında aniden ayrılmasının ardından kârların düşmesi, pazar payının düşmesi ve şirketin yönetim kuruluyla anlaşmazlıklar nedeniyle yeni bir CEO arayışının ortasında otomobil üreticisini yönetiyor.

Stellantis'in Ohio'daki Jeep kompleksine yönelik planlar arasında “Jeep Wrangler ve Jeep Gladiator için ek teknolojiler ve güçlü ürün eylemleri” ve destek tesisleri için “daha fazla kritik bileşen” yer alıyor.

Bildiriye göre Indiana'daki yatırımlar arasında yeni bir dört silindirli motorun üretimi de yer alıyor.

Filosa, “Pazar payını artırmaya ve satış hacmini artırmaya odaklanan planlarımız, tamamı ABD'de olmak üzere çalışanlarımıza, harika ürünlere ve yenilikçi teknolojiye milyarlarca dolarlık bir yatırım gerektiriyor.” dedi.

Salı günü Reuters, Elkann'ın davet edildiği ancak katılmadığı Trump'ın göreve başlaması öncesinde Trump ve birkaç üst düzey yönetim yetkilisiyle görüştüğünü bildirdi.

Aynı zamanda başkan olarak da görev yapan Elkann ferrariReuters'in haberine göre, 7 kez dünya şampiyonu olan Lewis Hamilton ile yeni Ferrari Formula 1 pilotu olarak tanışmak için açılıştan önce İtalya'ya geri döndü.