Stellantis CEO'su Carlos Tavares ABD'deki sorunların ortasında istifa etti

kamil şeker

New member
Stellantis NV'nin CEO'su Carlos Tavares, 3 Ekim 2024 Perşembe günü Fransa'nın Sochaux kentindeki Stellantis otomobil üretim tesisinde medyaya konuşuyor.

Nathan Laine | Bloomberg | Getty Images

DETROIT – Stellantis Şirket Pazar günü yaptığı açıklamada, CEO Carlos Tavares'in, yönetici ve yönetim kurulu arasındaki “farklı görüşlerin” giderek arttığı bir dönemde otomobil üreticisinden beklenmedik bir şekilde istifa ettiğini söyledi.

Dünyanın dördüncü büyük otomobil üreticisi, yönetim kurulunun Pazar günü Tavares'in istifasını kabul ettiğini söyledi. Onun ayrılışı derhal yürürlüğe girer.

Stellantis, yeni bir CEO atama sürecinin “iyi bir şekilde devam ettiğini” ve aramayı gelecek yılın ilk yarısında tamamlamayı beklediğini söyledi. O zamana kadar şirket, başkan John Elkann liderliğinde yeni bir geçici yönetim komitesi kuracağını söyledi.

Henri, “Stellantis'in kuruluşundan bu yana elde ettiği başarı, referans hissedarlar, Yönetim Kurulu ve CEO arasındaki mükemmel uyumdan kaynaklanıyor. Ancak son haftalarda, Yönetim Kurulu ve CEO'nun bugünkü karara varmasıyla sonuçlanan farklı görüşler ortaya çıktı.” Stellantis'in kıdemli bağımsız direktörü de Castries yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Tavares'in istifası, şirketin 2026 başında sözleşmesinin bitiminde emekli olacağını duyurmasının üzerinden iki aydan kısa bir süre sonra gerçekleşti. O sırada Stellantis, gelecek yılın dördüncü çeyreğine kadar yerine başka bir isim koymayı planladığını açıklamıştı.

Tavares, 2014'ten bu yana yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Fiat Chrysler Automobiles ile PSA Groupe'un 2021'de birleşmesiyle Stellantis'e kuruluşundan bu yana liderlik ediyor.

Bu son dakika haberi. Ek bilgi için lütfen tekrar kontrol edin.