Stemberg: Sascha ve Walter Stemberg yabani kuşkonmazı burrata ile birleştiriyor

kamil şeker

New member
Fikir Sternberg’in aşçılık okulu 108. bölüm

Yabani kuşkonmaz zamanı



21:23 itibarıyla| Okuma süresi: 2 dakika


Sascha ve Walter Sternberg tarafından





Sascha ve Walter Stemberg vahşi bir kuşkonmaz tarifi sunuyor




Yeşil, beyaz, vahşi: kuşkonmazın her çeşidi harikadır

Kaynak: resim ittifakı/Westend61/Achim Sass; sasha perrone


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldızlı restoran “Haus Stemberg”i işletiyor. Bir dizide yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde özellikle güzel bir kuşkonmaz çeşidi pişiriyorlar.





Spargel, kuşkonmaz ve sonu yok. Beyaz kuşkonmaz, yeşil kuşkonmaz ve sonra yabani kuşkonmaz var. Akarsu kenarlarında veya ormanlarda yetişir ve esas olarak Akdeniz bölgesinde, örneğin Fransa ve İspanya’da bulunur ve özellikle aromatik, baharatlı ve güçlüdür. Tercih ettiğimiz yabani kuşkonmaz, genç sürgünlerini hedeflediğimiz Pirene süt yıldızıdır. Sadece birkaç haftalığına alabilirsin. Onunla karşılaşırsan, yakala!


ayrıca oku


Kapari ile Burrata sandviç






Yabani kuşkonmazın soyulmasına gerek yoktur. Tek yapmanız gereken onu yıkamak ve sapın ucunu kesmek. Zeytinyağında kısaca kızartın – lezzetli. Veya beyazlatın, soğuk suyla durulayın ve ardından et veya balık eşliğinde servis yapın. Ayrıca alay edilmemesi gerekenler: Yabani kuşkonmaz, ahududu ve yıllanmış balzamik sirke ile Burrata. Burrata’yı bilmiyorsanız: Bu, mozzarella ile ilgili bir İtalyan krem peyniridir. Krem peynir çekirdeği ile burrata kremsi, taze ve ekşidir – tıpkı yabani kuşkonmazın en iyi kuşkonmaz şekli olduğu gibi, İtalyan krem peynirinin en iyi şeklidir.

Malzemelerin kökeninden anlayabilirsiniz: Bu bir Akdeniz yemeğidir – yaz için mükemmeldir. Dört kişi için ihtiyacınız olan: Dört porsiyon burrata (her biri 125 gram). 250 gram yabani kuşkonmaz beyazlatılır ve ardından soğuk suda durulanır. 125 gram taze ahududu. Dört yemek kaşığı kavrulmuş çam fıstığı. Dört yemek kaşığı yıllanmış balzamik sirke. Dört yemek kaşığı zeytinyağı. Tuz ve biber.


ayrıca oku


weltfood_wedgesalat-9199





Füme balık ve dereotu sos ile





Servis yapmadan 30 dakika önce burratayı paketinden çıkarın ve dört tabağa bölün. Beyazlatılmış kuşkonmazı sirke ve yağ ile karıştırıp burrataların üzerine yerleştirin. Kalan sıvıyı tabağa yayın. Ahududu ve çam fıstığını ekleyin ve son olarak biraz tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Bu, zeytinyağında kısaca kızartılmış, alternatif olarak ekşi mayalı ekmek olan kızarmış baget ile iyi gider.








Walter Stemberg ve oğlu Sascha, “Guide Michelin” restoran rehberindeki yıldızı art arda onuncu kez onaylanan Velbert’teki “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG’da ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burası, üçüncü taraf içeriğini bulacağınız yerdir

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.