Thüringen seçimleri öncesinde: Bodo Ramelow anayasa değişikliklerine karşı konuşuyor

kamil şeker

New member
Thüringen Thüringen’deki seçim öncesi

Bodo Ramelow anayasa değişikliklerine karşı konuşuyor

Tarih: 30 Aralık 2023| Okuma süresi: 2 dakika

Thüringen eyalet parlamentosu

Kaynak: dpa/Martin Schutt

Thuringia’nın hükümet başkanı Bodo Ramelow (Sol), anayasayı değiştirerek olası bir AfD başbakanının seçilmesini engellemek yerine öncelikle SPD ve CDU’yu sorumlu tutuyor.

eThüringen’deki eyalet seçimlerinden dokuz ay önce, Başbakan Bodo Ramelow (Solda), başbakan seçimine ilişkin anayasal kuralların değiştirilmesi düşüncelerine karşı çıktı. SPD eyalet başkanı İçişleri Bakanı Georg Maier, üçüncü tur oylamada hukuki kesinlik sağlamak ve olası bir AfD başbakanının önüne geçmek için son haftalarda defalarca bunu öne sürmüştü.

Editorial Network Almanya (RND) ile yaptığı röportajda Ramelow, bunu “tuhaf bir ifade” olarak nitelendirdi. “Çünkü SPD veya CDU başkanının da üçüncü tur oylamada aday olabileceği gerçeğini göz ardı ediyor ve ben de aday olması gerektiğini söylüyorum” diye açıkladı. “Başka bir aday gösterirseniz bu anayasa değişikliği tamamen gereksizdir.”

Ben 2009 yılında bunu yaptım ve böylece siyasi görevimi yerine getirdim. Başka bir aday gösterirseniz bu anayasa değişikliği tamamen gereksizdir” dedi Ramelow. 2009’da üçüncü tur oylamada kutuplaşma nedeniyle Başbakan olarak en fazla evet oyu alan CDU’lu siyasetçi Christine Lieberknecht’e karşı yarıştı.

ayrıca oku

Thüringen'deki mülteci durumu

Birinci ve ikinci oylamada, başvuru sahibinin eyalet parlamento üyelerinin salt çoğunluğuna ihtiyacı var. Eyalet anayasasında şöyle deniyor: “Eğer seçim ikinci turda gerçekleşmezse, bir sonraki turda en çok oyu alan kişi seçilir.” Tartışmalı olan ise tek adayın olması ve sorunun devam etmesidir. evet oylarından daha fazla hayır oyu alsa bile seçilip seçilmeyeceği konusunda salon.

Ramelow, seçmenlerin yüzde 30’unun “mavi (AfD) temsil” istediğine karar vermesi halinde bunun siyasi açıdan zarar verici bulacağını söyledi. “Ama o zaman dünyanın sonu gelmezdi. AfD’ye oy vermeyenlerin üçte ikisi demokrasiye hayat vermeli.”

Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.