Ukrayna Savaşı: Klitschko Rusya’ya kaçırılan çocuklar hakkında bir kitap yazmak istiyor

kamil şeker

New member
Hamburg Ukrayna savaşı

Klitschko, Rusya’ya kaçırılan çocuklar hakkında bir kitap yazmak istiyor

Şu an: 11:48| Okuma süresi: 2 dakika

Eski boksör ve Kiev belediye başkanı kardeşi Vitali'nin danışmanı Wladimir Wladimirowitsch Klitschko bir kitap yayınlamak istiyor

Eski boksör ve Kiev belediye başkanı kardeşi Vitali’nin danışmanı Wladimir Wladimirowitsch Klitschko bir kitap yayınlamak istiyor

Kaynak: dpa

Saldırganlık savaşının başlangıcından bu yana binlerce Ukraynalı çocuğun anavatanlarından Rusya’ya kaçırıldığı söyleniyor. Wladimir Klitschko ve Tatjana Kiel bir kitapta onlara ses veriyor. Her ikisi de Hamburg’dan daha fazla yardım organize ediyor.

ex dünya boks şampiyonu Wladimir Klitschko (47), kurgu olmayan bir kitapla Ukrayna’dan kaçırılan çocukların kaderine dikkat çekmek istiyor. Heyne Verlag (Münih) tarafından yayımlanan “Çalınan Hayatlar” adlı kitap, kaçırılan çocukların akıbetinin yanı sıra onları arayan ve onlara bakan avukat ve koruyucu anne gibi kişileri de anlatıyor. Wladimir Klitschko önsözünde “Ukraynalı çocuklara karşı işlenen bu suçlar tüm insanlığa karşı işlenen bir suçtur” diyor.

ayrıca oku

Şansölye Olaf Scholz (SPD) ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni Granada'da

Ukrayna Ulusal Enformasyon Ofisi’ne göre, saldırganlık savaşının başlangıcından bu yana yaklaşık 20.000 Ukraynalı çocuk anavatanlarından Rusya’ya kaçırıldı. Yardım kuruluşlarına göre zorla evlat edinilmeye, yeniden eğitim kamplarına ve tecride maruz kalıyorlar. Geride kalan ebeveynler çaresizce kızlarını ve oğullarını bulmaya çalışıyordu.

Savaşın ilk günlerinde Wladimir Klitschko ve iş ortağı Tatjana Kiel’in kurduğu ve Hamburg’dan yönetilen yardım kuruluşu #WeAreAllUkraynalılar, kayıp çocuklarla ilgilenen ve Almanya’dan gelen Ukraynalı yardım kuruluşu “Save Ukrayna”yı destekliyor. aileleri. “Kitaptaki çocuklar bugüne getirebildiğimiz 163 çocuk arasında yer alıyor ve onlara ve kitaptaki ailelere söz hakkı veriyoruz. Tatjana Kiel, “Henüz eve dönmemiş binlerce Ukraynalı çocuk adına konuşuyorsunuz” diyor.

ayrıca oku

Washington DC

ABD’de anayasal kriz

Özellikle anneler, çocuklarını kamplardan eve getirmek için “Ukrayna’yı Kurtarın” kampanyasının yardımıyla Rusya sınırını geçtiler. Geri dönüşlerinin ardından, etkilenen ailelere Umut ve Şifa Merkezi’nde psikolojik destek sunulacak ve tüm vakalar, Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde kovuşturulmak üzere ayrıntılı olarak belgelenecek.

Wladimir Klitschko, Tatjana Kiel ile birlikte bir de çocuk kitabı yayınladı. “Bulut Fırtınası Wil”, direnişe rağmen irade gücüyle neler başarılabileceğine dair bir hikaye.