Yıldız mutfağı: Stemberg’ler kayısılı köfte hazırlıyor

kamil şeker

New member
Fikir Stemberg’in Aşçılık Okulu, Bölüm 119

Wachau’dan kült yemek



Şu an: 11:55| Okuma süresi: 3 dakika


Yazan: Sascha ve Walter Stemberg





Sascha ve Walter Stemberg kayısılı köfte hazırlıyor




Kayısılar tatlıdır, mayhoştur ve çok lezzetlidir. Burada kuark köftelerinin dolgusu olarak

Kaynak: Picture Alliance/Zoonar/H.LEITNER; Sasha Perrone


WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.


Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki yıldız restoranı “Haus Stemberg”i işletiyor. Burada yemek pişirmenin temellerini açıklıyorlar. Bu bölümde Avusturya’nın kayısılı köftelerine odaklanılıyor. Ve onlara ekstra bir tat hissi verin.





DTemmuz ayından eylül ayına kadar hasat edilen kayısı harika bir meyvedir. Kökeni Ermenistan’a dayanmaktadır. Bugün esas olarak İtalya ve İspanya’da yetişiyor, burada ise yalnızca Pfalz’da yetişiyor. Bu sert çekirdekli meyvenin 25 civarında türü olduğu söylenmektedir. Kayısı ile ne yapabilirsiniz? Mantıklı – onları da diğer meyveler gibi yiyebilirsiniz. Ve sonra – kalitenin uygun olduğunu varsayarsak – en iyisi ağaçtan taze olanıdır – hayal kırıklığına uğramayacaksınız: kayısı asidik olduğu kadar tatlıdır ve bu nedenle sıkıcı olmaktan başka bir şey değildir. Alternatif olarak bunları örneğin kekler, dondurmalar, schnapps ve hatta ev yapımı reçeller için kullanabilirsiniz.

Meyve sebze üretici örgütlerinin tanımına göre vitamin ve mineral bakımından zengin olan kayısı her zaman iki renkli olup rengi açık sarıdan turuncu-kırmızıya kadar değişir. Cilt hafif basınca yol açtığında olgunlaşır. Sert meyveler almamalısınız. Avusturya’da kayısının adı Marille’dir ve orada onunla burada olduğundan birkaç farklı şey yapılır. Örneğin, Wachau kayısı köfteleri (Avusturya’daki en iyileri Tuna Vadisi’ndeki Wachau’dadır). Kayısılı köfte Avusturya’da kült bir yemektir. Bizimle aynı olmaları için size nasıl hazırlanacağını gösteriyoruz.


Tüm yıl boyunca meyve


Sascha ve Walter Stemberg kirazları koruyor



Fikir Stemberg’in Aşçılık Okulu, Bölüm 112






Tadı yaz tadında: Çilekli pasta






Yıldız şefler Sascha (solda) ve Walter Stemberg'in sizin için ananaslı körili kuzu eti var



Fikir Stemberg Aşçılık Okulu, Bölüm 85









İhtiyacınız olan: 250 gram az yağlı kuark. 70 gram eritilmiş tereyağı (tencerede eritip soğumaya bırakın). 130 gram un. 20 gram şeker. Tüm bu malzemeleri mikserle yoğurun ve buzdolabında bir saat kadar bekletin. Şimdi kayısılar hakkında. 500 gram gereklidir. Bir tarafta hafif bir kesim yapın (ikiye kesmeyin) ve çekirdeği dikkatlice çıkarın. Ayrıca ihtiyacınız olacak: 100 gram nuga, küpler halinde kesilmiş. Küpleri kayısıların içine bastırın; çekirdeğin yerini alıyorlar. Daha sonra kayısıları bir kenara koyun.

Şimdi bir tencereye bir litre su doldurun ve tuz ekleyin. 80 gram şeker ve 5 gram tuzu ekleyip şeker ve tuz eriyene kadar ısıtın. Hamuru buzdolabından çıkarıp avuç içinizle pide gibi düzleştirin. Ellerinizi unlayın (o zaman yapışmaz) ve nuga kayısıları hamurun içinde yuvarlayarak köfte haline getirin. Daha sonra köfteleri kaynayan suda yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.








Pişirirken 120 gram tereyağını tavada eritin. 40 gram şeker, bir tutam tarçın ve beş yemek kaşığı galeta unu ile karıştırın. Bu bizim kırıntı tereyağımız, köfteleri gerçek bir ziyafete dönüştürüyor. Piştiklerinde – suyun yüzeyine çıktıklarından anlayabilirsiniz – delikli bir kepçeyle sudan çıkarın. Güzelce çıtır olana kadar ekmek kırıntılarını boşaltın ve atın. Vanilya sosuyla harika bir tat veriyorlar. Ama eritilmiş tereyağını, ahududu sosunu veya çilek reçelini de gezdirirdik.

Walter Stemberg ve oğlu Sascha, Velbert’teki “Haus Stemberg” restoranını işletiyor. Restoranın yıldızı, “Guide Michelin” gastro rehberi tarafından üst üste onuncu kez onaylandı. Stemberg’ler, WELT AM SONNTAG ve Haberler’de yemek pişirmenin temelleri hakkında yazıyor. Tüm bölümler çevrimiçi: Haberler/kochschule


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.