Yükselen nasıl hesaplanıyor ?

Guzay

Global Mod
Global Mod
in dogum anindaki yukselen noktasini temsil eder ve kisinin dis dunyaya nasil gorundugunu ve baskalarinin onu nasil algiladigini belirler. Yukselenin hesaplanmasi, astroloji pratiginde onemli bir adimdir ve bircok faktoru icerir.

Yukselenin hesaplanmasinin ilk adimi, kisinin dogum tarihini ve saatinin belirlenmesidir. Dogum tarihi genellikle kolaylikla hatirlanabilir, ancak dogum saati bazen belirsiz olabilir. Bu nedenle, dogru bir yukselen hesaplamak icin en dogru dogum saatinin kullanilmasi onemlidir.

Ikinci adim, dogum yerinin enlem ve boylaminin belirlenmesidir. Bu bilgiler, bir dogum haritasi olusturmak icin gereklidir ve yukselenin hesaplanmasinda kullanilir. Dogum yerinin enlem ve boylami, cografi konumun hassasiyetini saglar ve dogru hesaplamalar icin kritiktir.

Ucuncu adim, dogum haritasinin olusturulmasidir. Dogum haritasi, gezegenlerin ve diger astrolojik unsurlarin belirli bir zaman ve mekandaki konumlarini gosterir. Yukselenin hesaplanmasi icin, dogum haritasinin ozellikle yukselen noktasini belirten bir bolumune ihtiyac vardir.

Dorduncu adim, yukselenin derecesinin belirlenmesidir. Yukselen noktasi, bir burcun belirli bir derecesinde bulunur ve bu derece, kisinin yukselen burcunu belirler. Bu derece, dogum haritasi uzerinde belirtilir ve yukselenin tam konumunu gosterir.

Besinci adim, yukselenin burcunun belirlenmesidir. Yukselen noktasinin derecesine gore, hangi burcun yukselende oldugu belirlenir. Her burcun belirli ozellikleri ve nitelikleri vardir ve yukselen burcunun belirlenmesi, kisinin dis dunyaya nasil gorundugunu anlamada onemlidir.

Altinci ve son adim, yukselenin evin belirlenmesidir. Yukselenin bulundugu burc, ayni zamanda kisinin birinci evi olarak da bilinir. Bu ev, kisinin kisiligi, dis gorunusu ve davranislariyla ilgilidir. Yukselenin evin belirlenmesi, dogum haritasinin detayli bir analizini icerir ve kisinin yasaminda onemli bir rol oynar.

Sonuc olarak, yukselenin hesaplanmasi karmasik bir surectir ve birkac adim gerektirir. Dogru bir yukselen hesaplamak icin dogru dogum tarihi, saati, yerinin enlem ve boylami ve dogum haritasinin analizi gereklidir. Yukselenin belirlenmesi, kisinin dis dunyaya nasil gorundugunu anlamak ve astrolojik profilini tamamlamak icin onemlidir.

Sikca Sorulan Sorular

1. Yukselenin hesaplanmasinda dogum saati ne kadar onemlidir?

Dogum saati, yukselenin dogru bir sekilde hesaplanmasi icin son derece onemlidir. Dogru bir dogum saati olmadan, yukselenin konumu ve burcu dogru bir sekilde belirlenemez.

2. Yukselen burcunun onemi nedir?

Yukselen burc, kisinin dis dunyaya nasil gorundugunu ve baskalarinin onu nasil algiladigini belirler. Bu nedenle, yukselen burc, kisinin kisisel ve profesyonel iliskilerinde onemli bir rol oynar.

3. Yukselenin evi ne anlama gelir?

Yukselenin evi, kisinin kisiligi, dis gorunusu ve davranislariyla ilgilidir. Bu ev, kisinin dogum haritasindaki ilk evi temsil eder ve kisinin yasaminda onemli bir rol oynar.

4. Yukselenin belirlenmesi icin hangi bilgilere ihtiyac vardir?

Yukselenin dogru bir sekilde belirlenmesi icin dogum tarihi, saati, dogum yerinin enlem ve boylami ve dogum haritasinin analizi gereklidir.

5. Yukselenin hesaplanmasi ne kadar karmasik bir surectir?

Yukselenin hesaplanmasi karmasik bir surectir cunku birkac adimi icerir ve dogru bilgilerin kullanilmasini gerektirir. Ancak, dogru bir sekilde hesaplandiginda, kisinin astrolojik profilini tamamlamak icin onemli bir bilgi saglar.