Trump bazı araba şirketlerine 'yardım etmek' istediğini söylediği gibi otomobil stokları yükseliyor

kamil şeker

New member
ABD Başkanı Donald Trump, 14 Nisan 2025'te Washington, DC'deki Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te El Salvador Başkanı Nayib Bukele (resimde değil) ile bir araya geliyor.

Kevin Lamarque | Reuters

DETROIT – Otomobil üreticilerinin hisseleri, Başkan Donald Trump'ın “bazı otomobil şirketlerine yardım etmek” istediğini söyledi.

Trump, otomobil üreticilerinin üretimlerini ABD'ye taşımak için “biraz zamana ihtiyacı” olduğunu söyledi.

Trump, “Kanada, Meksika ve diğer yerlerde yapılan parçalara geçtikleri bazı otomobil şirketlerine yardım edecek bir şey arıyorum ve biraz zamana ihtiyaçları var, çünkü onları burada yapacaklar.” Dedi. “Ama biraz zamana ihtiyaçları var, bu yüzden böyle şeyler hakkında konuşuyorum.”

Yorumlar gibi stoklar itti. Ford Motor– Genel Motorlar ve Chrysler ebeveyn Stellantis daha yüksek, işlem seviyesinden veya olumsuz sallanan% 1 ila% 4 arasında. Hisseleri Rivian Otomotivi Ayrıca%3 artarken Tesla kabaca%2 kapalı.

Otomobil üreticilerinin payı Toyota Motoru Ve Honda Motor öğlen ticareti sırasında% 2'den az arttı.

Trump'ın yorumları, 3 Nisan'da% 25 ithal araçlara otomotiv tarifeleri uyguladıktan yaklaşık bir buçuk hafta sonra geliyor.

Geçen hafta çoğu ülkede tarifeleri azaltmaya ve gibi teknoloji şirketlerine vermesine rağmen Elma Hafta sonu vergilerden muafiyetler, otomotiv tarifeleri yürürlükte kaldı.

Otomobil üreticileri tarifelere çeşitli şekillerde yanıt verdiler. Ford ve Stellantis gibi çoğunlukla yerli üreticiler, çalışan fiyatlandırması için geçici anlaşmalar yaparken, İngiliz otomobil üreticisi Jaguar Land Rover gibi diğerleri ABD gönderilerini durdurdu. Hyundai Motor ayrıca tüketici endişelerini hafifletmenin en az iki ay boyunca fiyatlarını artırmayacağını söyledi.